Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ με τον ίδιο να στέκεται στη νίκη της ομάδας του και όχι στη διαφορά που χάθηκε. Ο Έλληνας φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά υπογράμμισε πως κανείς στον σύλλογο δεν πρόκειται να βγάλει χαρτί και στυλό για να δει τις διαφορές στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Είναι μία σημαντική νίκη για την ομάδα. Στο φινάλε όμως απογοητεύσαμε λίγο τους εαυτούς μας γιατί χάσαμε τη διαφορά. Όταν προηγείσαι με τόσο με τόσο μεγάλη διαφορά λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι ίσως σκέφτεσαι κάπου ότι όλα έχουν τελειώσει και το μυαλό χαλαρώνει. Κανείς μας δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Κερδίσαμε όμως με όσους είχαμε χάσει στη Βιτόρια. Ασχολούμαστε όμως τη δική μας ομάδα και το πώς θα κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουν μείνει από εδώ και πέρα και δεν θα βγάλουμε μολύβι και χαρτί για να δούμε τις διαφορές”.

Όσο για τη δική του προσωπική απόδοση, ανέφερε: “Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα. Ένιωθα καλά. Σημασία έχει να συνεχίσουμε ενωμένοι σαν μια οικογένεια και να κοιτάξουμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι”.

Από την πλευρά του ο Στράτος Περπέρογλου είπε: “Για 36 λεπτά παίξαμε καλά. Στο τέλος χαλαρώσαμε και χάσαμε τη διαφορά που είχαμε. Σίγουρα αυτό μας προβληματίζει. Παρ’ όλα αυτά, ήταν μία σημαντική νίκη και προχωράμε. Ο στόχος από την αρχή ήταν να μπούμε μέσα και να κλείσουμε τους διαδρόμους στην Κάχα ώστε να μην τρέξει. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε αυτό. Δείξαμε πάθος και ενέργεια, πήραμε μία μεγάλη διαφορά, αλλά στο τέλος τη χάσαμε”.

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης ο Έλληνας φόργουορντ ανέφερε: “Από εδώ και πέρα είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Είναι δύσκολα και είναι τελικοί για εμάς. Θα πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βοηθήσουμε την ομάδα”. 

Τέλος, για το τι θέλει ο Ολυμπιακός στο ΤΟΠ 16, δήλωσε: “Να κάνουμε όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε και να μπούμε στις δύο πρώτες θέσεις, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στα προημιτελικά”.