Είναι ένας από τους παίκτες που μπορεί κανείς να αποκαλέσει ως «Top Gun», εκτός από χιλιάδες άλλους χαρακτηρισμούς, των οποίων κατέχει την πνευματική ιδιοκτησία. Σήμερα (20/10), ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία, υποχρεώνοντας το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να υποκλιθεί στον ίδιο για ένα μεγάλο του επίτευγμα στον τομέα της στατιστικής.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, χρειάστηκε δύο βολές στα 2:23 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου του αγώνα των «ερυθρολεύκων» με την Αναντολού Εφές, προκειμένου να φτάσει τους 3.000 πόντους στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, σε μία επίδοση που μόνο ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει φτάσει, όντας άλλωστε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 3.922 πόντους. Ο εμβληματικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, άλλωστε, είναι ο μοναδικός που «κυνηγά» πλέον ο «Kill Bill», που στα 34 χρόνια του συνεχίζει να είναι μία «φονική μηχανή». Ο Ναβάρο βέβαια, είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τους 4.000 πόντους.

Στον υπολοιπόμενο χρόνο του εν λόγω δεκαλέπτου, πρόσθεσε άλλους τέσσερις πόντους για να ξεπεράσει απλώς το προαναφερθέν «φράγμα», ενώ μοίρασε και επτά ασίστ, κάνοντας ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του και αναγκάζοντας τους φίλους του Ολυμπιακού να τον καταχειροκροτήσουν για ακόμη μία φορά.