Η προετοιμασία του Προμηθέα Πατρών ενόψει της αναμέτρησης με το Λαύριο στο «Τόφαλος» έχει μπει στην τελική ευθεία, με τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Βετούλα να υποστηρίζει πως θα πρέπει να αφήσουν πίσω το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και να μην επηρεαστούν από τη νίκη τους στο πατρινό ντέρμπι, ενώ παράλληλα κάλεσε και τον κόσμο της Πάτρας να βρεθεί στο γήπεδο για να τους στηρίξει.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Προμηθέα Πατρών:

«Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα αποτελεί παρελθόν. Έχει ήδη τελειώσει για εμάς. Κρατάμε τη νίκη και βλέπουμε μόνον την αναμέτρηση που ακολουθεί με αντίπαλο το Λαύριο. Είναι ένας αγώνας, στον οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι να βάλουμε στο κόλπο και τον κόσμο μας, ο οποίος μας έχει στηρίξει πάρα πολύ μέχρι στιγμής. Το Λαύριο είναι μια άκρως επιθετική ομάδα. Βασίζεται στο Αμερικάνικο στοιχείο. Έχει αλλάξει κάπως σε σχέση με την ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει την περίοδο της προετοιμασίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αντίπαλό μας να τρέξει. Η φετινή Α1 είναι άκρως ανταγωνιστική. Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε κάθε μέρα που περνάει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Δεν έχουμε άγχος, αντίθετα το ότι παίζουμε εντός έδρας μας δίνει περισσότερη ενέργεια και κίνητρα».

Με τη σειρά του ο παίκτης της πατρινής ομάδας, Πέτρος Γερομιχαλός τόνισε: «Το Σάββατο θα παίξουμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Το Λαύριο θα θέλει πολύ τη νίκη, καθώς προέρχεται από 2 σερί ήττες. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να παίξουμε πάνω στο πλάνο και στην τακτική μας. Παράλληλα, πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ, καθώς η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που θέλουμε. Όπως σε όλα τα παιχνίδια, επιβάλλεται να είμαστε δυνατοί στην άμυνα, σε όλο το γήπεδο. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Το παιχνίδι του Σαββάτου με το Λαύριο δεν θα έχει σχέση με το φιλικό που είχαμε παίξει στην προετοιμασία. Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για μια ακόμη φορά. Δεν έχουμε άγχος. Το γεμάτο γήπεδο, μας βοηθάει πολύ στις προσπάθειές μας. Δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση στην προπόνηση, με στόχο να βγάζουμε στα παιχνίδια τον καλύτερό μας εαυτό. Σε ό,τι αφορά τη νίκη επί του Απόλλωνα, αντιμετωπίζουμε αυτό το αποτέλεσμα σαν οποιαδήποτε άλλη νίκη. Μας βοηθάει μεν στο πρεστίζ, όμως βαθμολογικά μιλώντας είναι μια νίκη όπως όλες οι άλλες. Δυο βαθμοί και τίποτα περισσότερο».