Η έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, έχει δρομολογηθεί για μεθαύριο (18/8), με τους «ερυθρολεύκους» να ξεκινούν με τις ίδιες φιλοδοξίες, προκειμένου να φτάσουν για άλλη μία φορά στην κορυφή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ωστόσο, δε θα υπολογίζει αρκετούς παίκτες στο ξεκίνημα αυτό, ελέω Ευρωμπάσκετ.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες διεθνείς Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης και Αγραβάνης, ο Βέλγος διεθνής Λοτζέσκι, ο Ιταλός διεθνής Ντάνιελ Χάκετ και ο Σέρβος διεθνής Νίκολα Μιλουτνίνοφ, μαζί με τον Πάτρικ Γιάνγκ, δε θα βρίσκονται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με την υπόλοιπη ομάδα, στην οποία ενσωματώθηκαν σήμερα (16/8) ο Ντι Τζέι Στρόμπερι και χθες (15/8) ο Οθέλο Χάντερ. Για το λόγο αυτόν, ο Έλληνας κόουτς κάλεσε τέσσερις παίκτες για να βοηθήσουν στην έναρξη της προετοιμασίας και να συμπληρώσουν τους υπόλοιπους παίκτες. Πρόκειται για τους Γιάννη Καλαμπόκη, Μάριο Μπατή, Χριστόφορο Στεφανίδη και Φίλιππο Καλογιαννίδη.

Άπαντες εξ αυτών δεν έχουν βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και μέχρι τότε, θα προπονούνται στα «κόκκινα».