Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς στους αγώνες με αντίπαλο το Ρέθυμνο και δείχνει να βρίσκει ρυθμό σιγά – σιγά ενόψει των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει τους παίκτες του να συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν (μετά το Final-4) και η αισιοδοξία για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος είναι μεγάλη.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας του Πειραιά βλέπει τις τελευταίες μέρες την άνοδο των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, οι οποίοι δείχνουν πως θα μπουν στους τελικούς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη δεδομένη χρονική περίοδο. Πρόκειται για δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε οποιοδήποτε παιχνίδι και κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, κάτι που είδαμε κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου στην Ευρωλίγκα.

Πέρα από αυτούς τους δύο, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε και στους Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Χάινς που όλοι περιμένουν πολλά, αφού δεν έχουν κάνει αγωνιστική κοιλιά. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού δείχνουν να ανεβαίνουν επίπεδο, με τον Πέρο Άντιτς να είναι ένα από τα βασικά «όπλα» στην επίθεση, αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ.

Από κει και πέρα, στους αγώνες με το Ρέθυμνο και γενικά το τελευταίο διάστημα, ο Δημήτρης Κατσίβελης δείχνει να έχει ανέβει πολύ αγωνιστικά και αποτελεί μία εξαιρετική λύση στις θέσεις των γκαρντ. Ο νεαρός πλέι μέικερ έχει ρόλο στην ομάδα του Πειραιά, καλύπτει το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη και είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος, βοηθώντας στην περιφέρεια και δίνοντας ανάσες στον Έισι Λο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος κερδίζει συνεχώς εμπειρία και βοηθάει ολοένα και περισσότερο τους Πρωταθλητές Ευρώπης, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Ο Έλληνας γκαρντ έχει ωριμάσει και στην οργάνωση του παιχνιδιού και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο και στους τελικούς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.