Ο Πιερία Χένρι αναμένεται να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι Πειραιώτες τα βρήκαν τόσο με τον παίκτη όσο και με την ομάδα του (θα καταβληθεί buy out 100.000 ευρώ).

Ο 25χρονος γκαρντ (1,96μ.) πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την Τόφας σε Τουρκία και Eurocup, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να τερματίσει στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια πίσω μόνο από την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

 Έχοντας 10.6 πόντους, 6.1 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της γείτονος χώρα, ο Χένρι ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες της Τόφας την περσινή χρονιά. Ο Αμερικανός που αγωνίζεται στις θέσεις 1, 2 δεν διαθέτει εμπειρία από το υψηλό επίπεδο (έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Τμπιλίσι, Ούλμ, Χάποελ Ειλατ), αλλά μετά το πέρασμα του στην Τουρκία έδειξε πως είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ο Χένρι τώρα βρίσκεται στο Summer League, όπου και συμμετέχει με τους Σέλτικς ενώ στη χθεσινή νίκη των Μπόστον επί των Σάρλοτ (100-80) σημείωσε 13 πόντους.