Ο Πάτρικ Γιανγκ σε συνέντευξή του εκθείασε τον νέο του συμπαίκτη στον Ολυμπιακό, Κεμ Μπιρτς, τονίζοντας την εργατικότητά του, ενώ μίλησε και για τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Παράλληλα ο νέος σέντερ των «ερυθρόλευκων», Κεμ Μπιρτς έκανε το δικό του σχόλιο για τη νέα απαιτητική σεζόν, σημειώνοντας τα στοιχεία που θα πρέπει να περιμένει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από αυτόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάτρικ Γιανγκ στην εφημερίδα «Goal»:

Για τον Κεμ Μπιρτς: «Ο Μπιρτς είναι ένας αθλητής που είναι πολύ ήρεμος. Καλό παιδί και σκληρός εργάτης, ο οποίος δεν παραπονιέται σχεδόν ποτέ. Έρχεται στην προπόνηση και κάνει ό,τι του πουν. Είμαι χαρούμενος που τον έχω συμπαίκτη. Βοηθά την ομάδα και μαθαίνει γρήγορα.  

Μοιάζουμε με τον Μπιρτς, αλλά γιατί μια ομάδα να μην μπορεί να έχει δύο παρόμοιους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να αμυνθούν, να πάρουν ριμπάουντ και να κάνουν μπλοκ; Δεν είμαστε στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη οι σέντερ κάνουν συγκεκριμένα πράγματα: τρέχουν, κάνουν σκριν, τελειώνουν τις φάσεις. Πόσοι ψηλοί σουτάρουν τρίποντα; Ο Μπουρούσης, ο Σίνγκλετον κι ο Άντιτς. Και οι δύο πρώτοι παίζουν στην ίδια ομάδα».

Για τον τραυματισμό του: «Δεν είμαι ακόμη 100% έτοιμος. Δεν βρίσκομαι στο σημείο που ήμουν πέρυσι, προτού τραυματιστώ. Όμως, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχω κάνει. Ξέρω πως θα πρέπει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά, για να γίνω ο κυρίαρχος παίκτης που ήμουν, εκείνος που προσέλκυσε πολλά βλέμματα στην Ευρωλίγκα πέρυσι.  

Η σεζόν είναι μεγάλη. Μιλάμε για περίπου 90 αγώνες, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι το δάσος και όχι το δέντρο. Η αργή εκκίνηση θα είναι αναμενόμενη. Και πέρυσι το ίδιο συνέβη. Ο γιατρός μου είναι ικανοποιημένος από το σημείο που βρίσκομαι».

Για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στην Ευρωλίγκα: «Η πρόβλεψη είναι δύσκολη, αλλά ξέρω πως οι ομάδες με ιστορία στο θεσμό δεν πρόκειται να κάνουν κάτι λιγότερο από ότι πέρυσι. Η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός θα είναι ομάδες που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να φτάσουν στο Final Four».

Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο Κεμ Μπιρτς.

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Πέρυσι αντιμετώπισα τις τούρκικες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο σε πιο συχνό ρυθμό. Άρα, αυτό που πρέπει να κάνω είναι να γίνω περισσότερο συνεπής και επίμονος, προκειμένου να καταφέρω να ανταποκριθώ».  

Για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, οι ψηλοί του Ολυμπιακού καταλήγουν είτε σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είτε στο ΝΒΑ: «Το τελευταίο δεν μου δημιουργεί πια άγχος. Σκοπεύω να είμαι υπομονετικός. Ξέρω ότι είναι δικό μου το λάθος που δεν βρίσκομαι στο ΝΒΑ».

Για τα κοψίματα: «Είναι μια υποτιμημένη κατηγορία. Θα προσπαθήσω να κάνω όσα περισσότερα μπορώ. Και πιστεύω πως, αν το κάνω, θα είμαστε καλά».

Για τα στοιχεία που έχει να δώσει στον προπονητή του: «Ενέργεια, άμυνα και ριμπάουντ. Το καλύτερο δυνατό που μπορώ να δώσω σε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζω πως δεν θα αγωνίζομαι για 30 λεπτά, όπως έκανα στην Τουρκία, ωστόσο, αν μπαίνω στο γήπεδο και δίνω τα πάντα, ξέρω πως όλα θα πάνε καλά».