Ο Ολυμπιακός χάρη στον Γιώργο Πρίντεζη πήρε μία ακόμα πολύ μεγάλη νίκη στην Ευρωλίγκα, αυτή την φορά μέσα στο Βελιγράδι απέναντι στον πολύ δυνατό Ερυθρό Αστέρα στην παράταση έπειτα από ένα σπουδαίο buzzer beater με 66-64. Το basketblogr.gr σας παρουσιάζει τα μεγάλα σουτ του Έλληνα διεθνή φόργουορντ στα παιχνίδια που έδωσε την νίκη στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Γιώργος Πρίντεζης για μία ακόμα χρονιά είναι ο κορυφαίος παίκτης σε απόδοση του Ολυμπιακού και η μόνη σταθερή αξία στο σκορ μέσα από το ζωγραφιστό. Αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς του καθώς σε 23 παιχνίδια έχει 12,9 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο ενώ σουτάρει στα δίποντα με 48,7% και έξω από τα 6,75 με 42%. 

 Το σουτ-τίτλου στην αγαπημένη του Πόλη!

Το πρώτο μεγάλο buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν στον αλησμόνητο τελικό του final four της Κωνσταντινούπολης το 2012 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μάλιστα συνδυάστηκε με την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 15 χρόνια. Μετά τις δύο χαμένες βολές του Σισκάουσκας ο Βασίλης Σπανούλης στα 9 δευτερόλεπτα κατέβασε την μπάλα έκανε το drive και έδωσε την πάσα στον «Πρι» όπου σκόραρε κάνοντας το 62-61 και μετά επικράτησε πανδαιμόνιο με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ευρώπης. Σε εκείνο το ματς ο Έλληνας φόργουορντ είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ και το συγκεκριμένο σουτ θα μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

 

 

Πρίντεζης για τρεις και… Μαδρίτη

4ο παιχνίδι για τα playoffs της Ευρωλίγκας το 2015 και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ με στόχο την νίκη ώστε να προκριθεί στο final four της Μαδρίτης για 5η φορά τα τελευταία 7 χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο μεγάλους πρωταγωνιστές στην σειρά μέχρι στιγμής τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη. Μετά τις 1/2 βολές του Ναβάρο και το σκορ στην ισοπαλία ο Ολυμπιακός βγάζει μία τέλεια τελευταία επίθεση με τον Κώστα Σλούκα να βγάζει μία no-look πάσα στον υπαρχηγό της ομάδας ο οποίος ευστόχησε, έστειλε τον Πρωταθλητή Ελλάδας στην Μαδρίτη και τους φίλους της ομάδας να «βάλουν φωτιά» στο γήπεδο. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ήταν πολύ καλός και σε αυτό το ματς και είχε 14 πόντους και 3 ριμπάουντ.

 

Το νικητήριο «πεταχτάρι» στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στην φετινή Ευρωλίγκα έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Τσάβι Πασκουάλ να αντιμετωπίζει πρώτη φορά ως προπονητής του Παναθηναϊκού τον Ολυμπιακού του «σεληνιασμένου» Βασίλη Σπανούλη. Οι «πράσινοι» κάνουν την ανατροπή και με πολλά τρίποντα από τον Ρίβερς γυρίζουν το ματς μετά το κακό πρώτο ημίχρονο. Ο αρχηγός Νικ Καλάθης ευστοχεί σε 1/2 βολές και ο Ολυμπιακός έχει την τελευταία επίθεση με τον Σπανούλη να κλείνεται από δύο αντιπάλους και να δίνει μία ακόμα ασίστ στον Πρίντεζη ο οποίος πέτυχε το καλάθι και φάουλ (78-77) στα 3 δευτερόλεπτα, ενώ ευστόχησε «καταλάθος» και στην βολή. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές με τον «Πρι» να έχει 16 πόντους και 2 ριμπάουντ με 7/10 σουτ.

 

Τελευταίο «θύμα» του ο Ερυθρός Αστέρας!

Χθες το βράδυ ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι στην μεγάλη καριέρα του και αυτή την φορά «σκότωσε» τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο Βελιγράδι στην παράταση δίνοντας την νίκη στον Ολυμπιακό με 66-64. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος όπως συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό «εξαφανίστηκαν» από το παρκέ και κατάφεραν στο τέλος να πάνε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί μίλησε η άμυνα τους και η εμπειρία τους και στην τελευταία επίθεση σε μία φάση που θύμισε… Κωνσταντινούπολη ο Γκριν έκανε το drive και έδωσε την μπάλα στον «Πρι» ο οποίος έβαλε ένα ακόμα τεράστιο buzzer beater στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Kαι σε αυτό τον αγώνα ο Πρίντεζης ήταν πολύ καλός έχοντας 15 πόντους ,3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.