Του Φώτη Δουκάκη
16/05/2012 (18:25)

Μέσω του προέδρου της, Αντρέι Βατούτιν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Η επιστολή που έλαβαν οι “ερυθρόλευκοι” από τη ρωσική ομάδα αναφέρει: “Αγαπητοί φίλοι, Σας στέλνουμε τα συγχαρητήρια μας για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου σ’ αυτό το δραματικό τελικό. Η ομάδα σας έδειξε μεγάλη πρόοδο κατά τη διάρκεια της σεζόν και άξιζε τη νίκη. Ήταν τιμή για μας να παίξουμε το αποφασιστικό παιχνίδι με ένα τόσο τίμιο αντίπαλο και υπέροχους φίλους. Παρακαλώ δεχθείτε και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήρια μας! Ειλικρινά δικός σας, Αντρέι Βατούτιν“.

Τα συγχαρητήρια για τον Ολυμπιακό έπεφταν “βροχή” ακόμα και από ομάδες του ΝΒΑ, όπως οι Μαϊάμι Χιτ, οι Σαν Αντόνιο Σπερς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς! Επίσης τους πρωταθλητές Ευρώπης συνεχάρησαν οι Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, η Μπένετον, η Ζαλγκίρις, η Σιένα, η Λοκομοτίβ Κιούμπαν, η Βίρτους Μπολόνια, η Βίρτους Ρόμα, ο Ερυθρός Αστέρας, η Άλμπα Βερολίνου, η Μπιέλα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η ΚΑΕ Άρης, η ΚΑΕ Καβάλα, η ΚΑΕ ΑΓΟΡ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο Πανερυθραϊκός και ο Μαντουλίδης.

Στη μεγάλη λίστα με τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έλαβε ο Ολυμπιακός ξεχωρίζουν εκείνα της ΕΟΚ  και του ΕΣΑΚΕ, του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Νικητιάδη, του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Δημάρχου Πειραιώς κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, της Ιταλικής Λίγκας, της Γερμανικής και της Πολωνικής Λίγκας, του ΠΣΑΚ, του ΣΕΠΚ, της ΕΣΚΑΝΑ, της ΕΚΑΣΘ, της ΕΚΑΣΧ, του ΣΕΔΚΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του ΣΕΦ, του Σωματείου Εργαζομένων του ΣΕΦ, της Ένωσης Προπονητών Μπάσκετ Σερβίας, των βουλευτών κυρίου Αρβανιτόπουλου και κυρίας Ράπτη, του πρέσβη της Ελλάδας στην Αστάνα κ. Ευθύμιου Πανταζόπουλου.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δέχθηκε συγχαρητήρια κι από ποδοσφαιρικά και ερασιτεχνικά σωματεία: Ατρόμητος Αθηνών, ΑΠΟΕΛ, Εθνικός, Ρούφ 1980, Α.Γ.Σ. Καστοριάς.

Τέλος, πολλοί παλιοί παράγοντες και παράγοντες της ομάδας έδωσαν συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό για την επιτυχία του, όπως οι Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Πίνι Γκέρσον, ο Τάκης Χατζηγρηγοριάδης, ο Κώστας Μπογατσιώτης και ο Νίκος Μπουντούρης.