Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο τον Ηλυσιακό στο εξ αναβολής παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ με τον Μίλαν Τόμιτς να στέκεται κυρίως στην προσαρμογή της ομάδας του Πειραιά στα ελληνικά δεδομένα, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο των “ερυθρολεύκων” τόνισε αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: “Προερχόμαστε από μια τεράστια επιτυχία, αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη και να αφήσουμε πίσω τα όσα έγιναν στο Final Four. Το ξέρουμε, δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Πέρσι, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, είχαμε δώσεις ματς για τους τελικούς, φέτος η προσαρμογή θα είναι κάπως πιο εύκολη καθώς έχουμε δύο ματς για την κανονική περίοδο πριν μπούμε στα παιχνίδια για τα play off. Ο Ηλυσιακός παλεύει για την παραμονή του και ξέρουμε πως γι’ αυτούς το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς θα κάνουμε ό,τι και σε όλα τα υπόλοιπα ματς, αρχή μας είναι η πιεστική άμυνα ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε φάσεις και στην επίθεση”.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσίβελης υπογράμμισε: “Δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο η προσαρμογή, αλλά είναι αναγκαία. Οπότε πρέπει να αφήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσα έγιναν στο Final Four και να κοιτάξουμε μπροστά. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα, οπότε πρέπει να μπούμε σωστά στην τελική ευθεία για τον στόχο μας. Υπάρχει σωματική κούραση και ψυχολογικό άδειασμα, κάτι που είναι λογικό, αλλά εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και να πάρουμε τη νίκη. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας και θα πρέπει να σεβαστούμε και τους εαυτούς μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να φτάσουμε στη νίκη”.