Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία… ανάσα (ή αν θέλετε μία νίκη) μακριά από το Final-4 του Λονδίνου και την ερχόμενη εβδομάδα θα πάει στην Τουρκία με στόχο να πάρει ένα “διπλό” και να επιστρέψει με το εισιτήριο στα χέρια του. Σε μία ακόμα κρίσιμη καμπή της Ευρωλίγκας, η ομάδα του Πειραιά ανταποκρίθηκε στο έπακρο και (δείχνει να) έχει το πάνω χέρι απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Το επιβλητικό 2-0 δίνει την αίσθηση πως το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπορεί να χάσει από την Εφές Αναντόλου. Κι αν χάσει, τουλάχιστον δεν μπορεί να αποκλειστεί από την επόμενη φάση του θεσμού, όχι από αυτήν την ομάδα που μόνο… ομάδα δεν δείχνει να είναι. Είχαμε γράψει πριν ξεκινήσει η σειρά πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση, όπως και μετά το πρώτο παιχνίδι, πως όσο οι Έισι Λο και Κώστας Παπανικολάου… καταστρέφουν το παιχνίδι των Τζόρνταν Φάρμαρ και Σάσα Βούγιασιτς, η ομάδα του Πειραιά δύσκολα θα κινδυνέψει.

Δεν θα σταθούμε πάλι στο τι παιχνίδι έκαναν οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες για την Εφές (για ακόμη ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν… ανύπαρκτοι), αλλά αυτή τη φορά θα σας το θέσουμε αλλιώς. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούν να αποκλειστούν από τον Κερέμ Γκονλούμ (χωρίς να υπονοούμε πως δεν είναι καλός παίκτης), όσους πόντους και να βάλει σε ένα παιχνίδι. Δεν είναι αρκετός και το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι μόνο… ομάδα δεν θυμίζει τη δεδομένη χρονική περίοδο (xωρίς να χρειάζεται ανάλυση, όσοι είδαν, είδαν), αλλά και στα τελευταία παιχνίδια του ΤΟΠ 16.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως τα (πολλά) χρήματα δεν δημιουργούν μια… ομάδα, κάτι που θα μπορούσαμε να πούμε πως το είχε πάθει και ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Όλα αυτά έχουν αλλάξει όμως πλέον και οι “ερυθρόλευκοι” είναι αυτό που λέμε: ΟΜΑΔΑ! Δεν ξέρουμε (θα το δούμε) κατά πόσο μπορεί να αλλάξει στην έδρα της η Εφές, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης σίγουρα μπορούν να κάνουν μία νίκη στην Τουρκία και να… καθαρίσουν από κει το θέμα της πρόκρισης στο Final-4