Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Ντι Τζέι Στρόμπερι. Μετά τις σχεδόν ταυτόχρονες αποχωρήσεις των Κώστα Σλούκα και Όλιβερ Λαφαγιέτ, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν αμέσως προτεραιότητα στην ενίσχυση της περιφερειακής τους γραμμής, βρίσκοντας απ’ ότι φαίνεται τον Αμερικανό που ήθελε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για το κομμάτι αυτό. Κάπως έτσι, έφτασαν στην επιλογή του πρωταθλητή Τουρκίας με την Καρσίγιακα, με τον 30χρονο γκαρντ να είναι εκ των πρωταγωνιστών στους τελικούς με την Αναντολού Εφές.

Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται μάλιστα να κατέληξαν θετικά, με τον Στρόμπερι να στέλνει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στο Φάληρο, το οποίο προβλέπει συνεργασία για τα επόμενα 1+1 χρόνια. Οι δύο μοναδικές διαδικασίες που έχουν απομείνει, είναι οι ιατρικές εξετάσεις του παίκτη και η επίσημη ανακοίνωσή του.

Πριν την φετινή «μαγική» του σεζόν με την ομάδα της Σμύρνης, ο απόφοιτος του Μέριλαντ και νούμερο 59 του ντραφτ του 2007, είχε αγωνιστεί στην  αρχή της πρώτης σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας στους Φοίνιξ Σανς, αλλά σύντομα απομακρύνθηκε τελειώνοντάς τη στους Άλμπεκερκ Θάντερμπερντς της αναπτυξιακής λίγκας. Τα επόμενα έξι χρόνια και πριν τη μεταγραφή του στην Καρσίγιακα, αγωνίστηκε σε άλλες οκτώ ομάδες (Μπολόνια, Ρένο Μπίγκχορνς, Λιέτουβος Ρίτας, Χάποελ Μιγκντάλ, Τσιμπόνα δύο φορές, Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο, Ορτέζ, Πιράτας ντε Κεμπραντίγιας), καθιστώντας έτσι σαφές την υπεραξία που δημιούργησε το πέρασμά του από την Τουρκία, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις «μετοχές» του.