Ο Ολυμπιακός έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, προκειμένου να βρεθεί σε ακόμη ένα Final-4, καθώς την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Εφές Αναντολού στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των “8”. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν φέτος να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και για να το κάνουν αυτό θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας…

Η αλήθεια είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” είναι το φαβορί για την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και όχι λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας που έχει. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δείχνει να είναι καλύτερη ομάδα αυτή τη χρονική περίοδο με την Εφές να μην έχει βρει ρυθμό και… χημεία. Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι διαθέτει πολύ επικίνδυνους παίκτες όπως οι Τζόρνταν Φάρμαρ και Σάσα Βούγιασιτς, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος, τουλάχιστον αν αναλογιστούμε αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Ο πρώτος είναι φέτος μία του ύψους, μία του… βάθους, χωρίς σταθερότητα και οργάνωση. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σκόρερ που στη μέρα του μπορεί να δυσκολέψει όλες τις άμυνες, αλλά ένας… Φάρμαρ δεν φέρνει την άνοιξη. Από την πλευρά του ο Βούγιασιτς, μπορούμε να πούμε πως πέρυσι ήταν πιο ουσιαστικός από ότι είναι φέτος.

Ο Σλοβένος δεν δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό και για τον λόγο αυτό, ο Τζαμόν Λούκας μοιάζει η πιο αξιόπιστη λύση για την Εφές Αναντόλου στην περιφέρεια.

Όπως στην περιφέρεια, έτσι και στη “φροντ λάιν” η Εφές δεν δείχνει… τρομαχτική. Ο Σεμίχ Ερντέν δεν είναι πλέον ο σέντερ ο οποίος θα αποτελέσει φόβητρο, καθώς μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη δεν είναι τόσο αποτελεσματικός. Ο Τούρκος μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως και ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ο οποίος είναι μία περίπτωση, ακριβώς όπως και ο Βούγιασιτς.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερους παίκτες, καλύτερη ομάδα και ακόμα και αν δεν είχε το πλεονέκτημα της έδρας, πάλι θα τον χαρακτηρίζαμε φαβορί. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως αυτοί οι παίκτες πέρυσι κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, κάτι που θέλουν να κάνουν και φέτος. Άσχετα από το αν θα μπορέσουν να το πετύχουν ή όχι, σίγουρα μπορούμε να πούμε πως έχουν το πάνω χέρι απέναντι στην Εφές Αναντόλου