Δύο απουσίες μετρά για το αυριανό (2/6) παιχνίδι με τον Άρη ο Ολυμπιακός, θέλοντας να φτάσει στην τρίτη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Βασίλης Σπανούλης και Μπρέντ Πέτγουεϊ τέθηκαν εκτός αποστολής για το ματς με τους «κίτρινους», καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Ο αρχηγός της ομάδας, απλώς επελέχθη να μείνει στην πρωτεύουσα για λόγους ξεκούρασης. Η σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με τη συμμετοχή και στο Final-4 της Μαδρίτης και το τεχνικό τιμ, σε συνεννόηση με το ιατρικό και τον ίδιο τον παίκτη, θεώρησαν καλύτερο να μην αγωνιστεί, προκειμένου να εμφανιστεί «φρέσκος» στους επικείμενους τελικούς. Ο Αμερικανός φόργουορντ, αντιθέτως, υπέστη τράβηγμα στο άνω τριτημόριο του μηρού και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Τη θέση των δύο αυτών παικτών, θα πάρουν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Βασίλης Καββαδάς, με τον πρώτο να επανέρχεται στην αγωνιστική δράση και αμφότερους να έχουν την ευκαιρία να λάβουν χρόνο συμμετοχής.