Η ζωή του νέου παίκτη του Ολυμπιακού, Οκτάβιους Ελις δεν είναι γεμάτη αστερόσκονη και όμορφες και μαγικές στιγμές.  Δεν μοιάζει με παραμύθι. Εχει πολλά σκοτεινά και πολύ σκληρά κεφάλαια. Κεφάλαια που κόβουν την ανάσα.

Στο πιο σκληρό απ’ αυτά ο Ελις είδε την μητέρα του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του από τον πατριό του. Ο Αμερικανός μεγάλωσε με την μητέρα του και τον πατριό του. Το ζευγάρι φαίνεται να είχε πολλά… θέματα και μεγάλες εντάσεις.

Σε μια απ’ αυτές ο πατριός του Αμερικανού σέντερ, έχασε ολοκληρωτικά τον έλεγχο. Ο Κέβιν Ραντ πυροβόλησε και σκότωσε τη Τρέισι Ελις μπροστά στα μάτια του Οκτάβιους Ελις τον Απρίλιο του 2003. Στο σπίτι της οικογένειας ήταν και οι δυο αδελφές του ελις, Σεσόντρα και Νίσα. Αμέσως μετά το φονικό, ο Οκτάβιους Ελις, που ήταν μόλις 10 ετών, επιτέθηκε στον πατριό του με πέτρες. Ο Κέβιν Ραντ ευτυχώς δεν τον πείραξε. Εφυγε απλά τρέχοντας από το σπίτι.

Η πορεία του, ο καυγάς και η αποβολή

Ο Ελις γεννήθηκε στο Μέμφις και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι το 2016. Μάλιστα είχε πρωτοφοιτήσει  στο Σινσινάτι την σεζόν 2011-12. Αποβλήθηκε όμως, από το Αμερικανό Κολέγιο στα μισά της σεζόν, καθώς είχε μπλέξει σε ένα καυγά σε ένα νάιτ κλαμπ της πόλης. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ελις έμπλεκε σε έναν καυγά και γι’ αυτό το Σινσινάτι τον έδιωξε. Ο Ελις είχε… παίξει ξύλο και εκτός παρκέ, καθώς είχε κεντρικό ρόλο σε έναν καυγά (μαζί με συμπαίκτες του, βέβαια) που είχε γίνει στο ματς του Σινσινάτι με το Εξέβιερ ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων.

Μετακόμισε έτσι στο Τέξας και στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο Τρίνιτι Βάλεϊ. Επαιξε εκεί δυο σεζόν (2012-14) και είχε μέσο όρο 14,8 πόντους, 9,7 ριμπάουντ, 3,2 κοψίματα. Το 2014 το Σινσινάτι του… έδωσε άφεση αμαρτιών και έτσι γύρισε πίσω στο παλιό του Κολέγιο και αποφοίτησε από εκεί το 2016.

Δεν έγινε ντραφτ. Ετσι αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό. Την σεζόν 2016-17 πήγε στο Μαυροβούνιο και έπαιξε στην Μόρναρ Μπαρ. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Ρωσία και τη Ενισέι.

Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ρωσική ομάδα. Ετσι αναζήτησε αλλού την τύχη του και τον Δεκέμβριο του 2017 ο Προμηθέας βρέθηκε στον δρόμο του και τον έφερε στη Πάτρα.

Η οικογένειά του ειναι μπασκετική, Πέρα από τον πατέρα του, μπάσκετικός και μάλιστα διάσημος είναι και ο ξάδελφος του Οκτάβιους Ελις. O λόγος για τον Μόντα Ελις, ο οποίος έκανε σημαντική καριέρα στο ΝΒΑ σε Γκόλντεν Στέιτ, Μπακς, Μάβερικς και Ιντιάνα.

 

 Ο ΚΑΥΓΑΣ ΤΟΥ ΕΛΙΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΞΕΒΙΕΡ