Ο Κώστας Παπανικολάου θα μείνει στο λιμάνι και την ομάδα της καρδιάς του για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο διεθνής φόργουορντ τα βρήκε τελικά με τον Ολυμπιακό και έτσι θα υπογράψει νέο 3ετές συμβόλαιο. Η πρώτη συνάντηση που είχε η πλευρά του  παίκη προ ημερών με τον Γιώργο Σκινδήλια είχε καταλήξει σε ναυάγιο. Ο Παπανικολάου ζητούσε 3 εκατ. ευρώ και κλειστό 3ετές συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός του έδινε λίγο  παραπάνω από 2.5 εκατ. και συμβόλαιο για «2 + 1» χρόνια. Ετσι αποφασίστηκε να γίνει νέο ραντεβού, αυτή την φορά ανάμεσα στον Παπανικολάου και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Ωπερ και εγένετο σήμερα. Ο παίκτης τα βρήκε με τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού έπειτα από μια συνάντηση που κράτησε 2 ώρες. Οι δυο πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους και έτσι ο Παπανικολάου συμφώνησε να παραμείνει στην ομάδα για άλλα 3 χρόνια.

Ο Παπανικολάου είχε έρθει στον Ολυμπιακό το 2009 και έμεινε στην ομάδα ως το 2013. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα και το 2014 έκανε το όνειρο πραγματικότητα και πήγε στο ΝΒΑ. Επαιξε σε Χιούστον και Ντένβερ, αλλά το 2016 επέστρεψε και πάλι πίσω στον Ολυμπιακό.

Παπανικολάου: «Είμαι πολύ χαρούμενος, θέλουμε να μείνει και ο Παπαπέτρου»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τα συναισθήματά του μετά την συμφωνία, τόνισε ότι ήθελε να μείνει στην ομάδα και ότι η σχέση του με τους ερυθρόλευκους δεν είναι επαγγελματική  ενώ τόνισε ότι θέλει να μείνει και ο Παπαπέτρου στην ομάδα:
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα και οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες. Τώρα από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά μπροστά μας, ώστε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Είμαι χαρούμενος. Η θέληση των προέδρων αλλά και η δική μου θέληση να μείνω εδώ, έπαιξε τον ρόλο της. Δεν έχουμε μία απλή επαγγελματική σχέση. Όλα τα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και όλοι θέλουμε να μείνει και ο Παπαπέτρου. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και οι πρόεδροι θα κάνουν ο,τι μπορούν για να κρατήσουν».