Με την ολοκλήρωση του Ευρωμπάσκετ ξεκινάει σταδιακά και η ενσωμάτωση των διεθνών  στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Την αρχή έκαναν  σήμερα(21/09) οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Ματ Λοτζέσκι που εντάχθηκαν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας. Οι “ερυθρόλευκοι”, μετά το χθεσινό(20/09) ρεπό, επέστρεψαν στις προπονήσεις στο ΣΕΦ και θα παραμείνουν επί ελληνικού εδάφους μέχρι και τις 23/09.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναμένει πλέον και την ενσωμάτωση των Σπανούλη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Χάκετ που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (24/09) στο Ζαντάρ. Ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στην Κροατία για να λάβει μέρος στο τουρνουά της ομώνυμης ομάδας, μαζί με τις Φενέρμπαχτσε, Νταρουσάφακα, Μπάγερν Μονάχου και Ερυθρό Αστέρα.

Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Χρήστος Μαρμαρινός, μίλησε για την πρόοδο της προετοιμασίας και την ενσωμάτωση των διεθνών: “Ο βασικός στόχος της προετοιμασίας ήταν να μάθουν οι καινούργιοι τη φιλοσοφία της ομάδας και να πάρουν παραστάσεις οι νεαροί μας παίκτες. Όλα τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά έχοντας προσήλωση στο 100%. Παρά τις πολλές απουσίες, η ομάδα σ’ όλα της τα φιλικά έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο πάνω στις αρχές του παιχνιδιού μας και μπορεί να μην μετράνε τα αποτελέσματα στα συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά οι νίκες απέναντι στη Λιμόζ και τη Γαλατασαράι είναι κάτι.Τώρα επιστρέφουν και οι διεθνείς μας και πρέπει να δέσουμε όλοι μαζί στο λίγο χρόνο που έχουμε μπροστά μας. Με τους διεθνείς που ήταν και πέρσι στην ομάδα δεν θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία, αλλά έχουμε και δυο νέα παιδιά που πρέπει να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα. Η ομάδα μας ετοιμάζεται για μαραθώνιο και πρέπει να έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσει ως το τέλος”.