Ο Ολυμπιακός έκανε δεύτερη συνεχόμενη φιλική νίκη απέναντι στην Γαλατασαράι με 89-68 στο κλειστό της Γλυφάδας, στο τελευταίο ματς προετοιμασίας λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όμως ένα καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο (22-8) έβαλε και πάλι την Γαλατά στο ματς η οποία από το -22 (51-29) μείωσε σε 62-57 στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πήραν τη νίκη κλείνοντας τα φιλικά παιχνίδια τους με τον καλύτερο τρόπο.

         Το φιλμ του αγώνα 

Από την αρχή του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι είχαν μπει καλά στο ματς και το αρχικό 9-7 υπέρ τους έμοιαζε τιμητικό για την Γαλτασαράι. Στη συνέχεια του δεκαλέπτου έτρεξαν ένα σερί 16-7 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά με 25-14 αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν σταμάτησαν να έχουν διάθεση στο φιλικό και η διαφορά παγιώθηκε πάνω από τους 15 πόντους (33-16). Μάλιστα η παραγωγικότητα στην επίθεση για τους Πρωταθλητές ήταν εντυπωσιακή, όπως και η αμυντική τους προσήλωση, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +22 (51-29) και κανέναν παίκτη του να μην υστερεί.

Στο δεύτερο μέρος του ματς ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση στην επίεθση νε συνεργαστεί ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης με τον Πάτρικ Γιανγκ, αλλά η άμυνα τους δεν ήταν τόσο καλή όσο στο πρώτο ημίχρονο και η Γαλατα σημείωσε εύκολους 9 πόντους μειώνοντας σε 56-38 με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γκιουλέρ. Μάλιστα οι Τούρκοι επέκτειναν το σερί τους σε 15-5 και κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά στο -12 (56-44) με τον Ολυμπιακό να βγάζει κούραση και να κάνει πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 59-51 και τους «ερυθρόλευκους» να είναι πολύ κακοί για 10 λεπτά πετυχαίνοντας μόλις 8 πόντους. Στην τελευταία περίοδο του φιλικού η Γαλατά μείωσε στους 5 (62-57) με καλάθια των Ντέι και Σμιθ, όμως ο Σπανούλης με δύο τρίποντα  έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +8 (65-57). Πάντως η διαφορά έφτασε μετά από ώρα πάλι στους 14 πόντους για την ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου με καλάθια του Πρίντεζη (71-57) λίγο πριν το τέλος και τον Ολυμπιακό να δείχνει να βρίσκει και πάλι ρυθμό. Προς το τέλος οι Πρίντεζης-Λοτζέσκι με δικά τους καλάθια ή με μεταξύ τους συνεργασίες εκτόξευσαν το σκορ σε 79-59 καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη στο κλειστό της Γλυφάδας. Τελικό σκορ 89-68 με τον Ολυμπιακό πλέον να ετοιμάζεται για τα επίσημα ματς με επιπλέον αισιοδοξία μετά την αποψινή εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-29, 59-51, 89-68