Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, ο Alec Peters αποτελεί και επίσημα πλέον παρελθόν από την ομάδα της Baskonia, όπως ανακοινώθηκε από τους Βάσκους το μεσημέρι της Κυριακής (10/7).

Πλέον, ανοίγει για τα καλά ο δρόμος για τη μεταγραφή του Αμερικανού στον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώην παίκτη της CSKA Moscow και της Baskonia, μια κίνηση που αναβαθμίζει το βάθος και την ποιότητα των ερυθρόλευκων στις θέσεις των forwards.

 

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύλλογος και παίκτης έχουν έρθει σε συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου του και ο Αμερικανός θα ξεκινήσει ένα νέο επαγγελματικό στάδιο μακριά από τη Vitoria-Gasteiz.

Ο Άλεκ Πίτερς δεν θα συνεχίσει στη Baskonia την επόμενη σεζόν. Ο Αμερικανός και η Gasteiz κατέληξαν σε συμφωνία για τον αποχωρισμό του, οπότε ο Άλεκ δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

Ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος ήταν ένας από τους αρχηγούς την περασμένη χρονιά που στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του στο γόνατο, ολοκληρώνει έτσι δύο σεζόν ως παίκτης της Μπασκόνια στις οποίες έχει παίξει συνολικά 106 επίσημους αγώνες μεταξύ της ACB και της Turkish Airlines EuroLeague. Σε εγχώριους αγώνες, ο Αμερικανός είχε κατά μέσο όρο 10,4 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 13,4 μονάδες PIR στην εκστρατεία 2021-22.

Η Saski Baskonia ευχαριστεί τον παίκτη για τη δουλειά και τη συμμετοχή του κατά τη διάρκεια του χρόνου που ανήκει στην ομάδα της Baskonia και του εύχεται καλή τύχη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο».