«Στο χέρι σας είναι. Δεν είναι καμιά ομαδάρα η Μπαρτσελόνα!»

Ο χθεσινός αγώνας, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε με θρίαμβο των «ερυθρολεύκων», αφού πρώτα πραγματοποίησαν μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις, όσα χρόνια βρίσκονται στο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Η εικόνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, διέφερε παρασάγκας από εκείνη που είχαν δείξει στον πρώτο αγώνα του «Παλάου Μπλαουγκράνα», και θα μπορούσε να απορήσει κανείς πώς έγινε αυτή η θεαματική αλλαγή, μέσα σε 48 ώρες.

Σημαντικό ρόλο, φαίνεται να έπαιξε και η ένδειξη εμπιστοσύνης απάντων των ανθρώπων της ομάδας προς τους παίκτες, με τον εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Γιώργο Αγγελόπουλο να επιχειρεί να… τους ντοπάρει εν όψει της αναμέτρησης, που τελικά έφερε το «μπρέικ». Ο κύριος Αγγελόπουλος, βρέθηκε μεταξύ των παικτών πριν την προπόνηση, αρχικά για να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» στον Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Τα λόγια του, ήταν άκρως εμπνευστικά, αν κρίνουμε και από το χθεσινό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού:

«Εδώ που φτάσαμε, αύριο είναι η μέρα που πρέπει να κάνουμε μια νίκη. Όλη τη χρονιά γι’ αυτό παλεύουμε, γι’ αυτό φτιάχτηκε αυτή η ομάδα, για να πάει στο Final Four. Η εικόνα στον πρώτο αγώνα ήταν μαγική. Δεν ήταν ο Ολυμπιακός αυτό που είδαμε και πρέπει να το ξεχάσουμε όλοι γρήγορα. Πιστεύουμε σε σας, κι εγώ και ο Παναγιώτης και όλοι μας. Πρέπει να περάσουμε την Μπαρτσελόνα και να πάμε ψηλά. Από την προπόνηση φαίνεται ότι είστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, είστε όλοι υγιείς, αυτό το γήπεδο και ο κόσμος δεν μας φοβίζει. Είναι στο χέρι μας να το πιστέψουμε και να πάμε να το κάνουμε όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι καμιά ομαδάρα η Μπαρτσελόνα. Πιστεύουμε σε σας και πάμε να κερδίσουμε».