Η αλήθεια είναι ότι η θητεία του στην Μπασκόνια δεν όταν ιδανική και παραμυθένια. Κάθε άλλο. Ο Γιάνις Τίμα είχε πάει στους Βάσκους μετά βαΐων και κλάδων, αλλά έμεινε στα… ρηχά όσο ήταν εκεί και οι φίλοι της ομάδας τον έχουν ξεχάσει ήδη. Ο Λετονός θα βρεθεί αύριο (17/10) και πάλι σε γνώριμα μέρη, αλλά αυτή την φορά θα βρεθεί εκεί ως «εχθρός», καθώς θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο ερυθρόλευκος φόργουορντ μίλησε για την επιστροφή του στην Βιτόρια στην σημερινή αναχώρηση της ομάδας για την χώρα των Βάσκων και ξεκαθάρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι ελπίζει πως η ομάδα θα δείξει το πρόσωπο που έδειξε στην 1η Αγωνιστική κόντρα στην Χίμκι και θα πάρει και αυτό το «διπλό». «Μέχρι στιγμής είναι όλα φυσιολογικά. Θα δούμε τι θα γίνει όταν πατήσουμε στο παρκέ. Ο κόσμος αγαπά πολύ το μπάσκετ εκεί, αλλά ελπίζω να συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε και να πάρουμε τη νίκη».

Ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε αναφορά και στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και ήταν ξεκάθαρος: «Ολα είναι υπέροχα μέχρι τώρα. Είμαστε ένα καλό γκρουπ παικτών, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, νιώθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον στο παρκέ όσο περνάει ο καιρός και μπορείτε να δείτε και στο πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας με την Χίμκι πως παίξαμε καλό ομαδικό μπάσκετ και αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο όλα θα είναι καλά».

Ο Λετονός μίλησε και για την εικόνα του Ολυμπιακού στον ιθρίμαβο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας επί της Χίμκι στην Ρωσία: «Σίγουρα παίξαμε δυνατά, ειδικά στην άμυνα και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, μοιράσαμε την μπάλα. Όλα τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο να μαρκάρεις μια ομάδα που έχει 6-7 παίκτες που σκοράρουν από 10 πόντους ο καθένας. Δυσκολεύεται η άμυνα, περισσότερο από το να έχει να σταματήσει έναν παίκτη που σημειώνει 30. Κάθε μέρα διαφορετικός παίκτης από εμάς βγαίνει μπροστά και δεν είναι εύκολο να σταματήσεις μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν».