Λένε πως όποιος ξεχνάει το παρελθόν του δεν μπορεί να έχει μέλλον. Για τον Ολυμπιακό έκλεισε σήμερα ο κύκλος της φετινής σεζόν. Μιας σεζόν που είχε πικρή γεύση και αρνητικό πρόσημο, καθώς η ομάδα έμεινε έξω από τα πλέι οφ της Euroleague. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν θέλει να ξεχάσει την σεζόν που αποτελεί ήδη παρελθόν για την ομάδα. Θα την κρατήσει, θα την αναλύσει, θα βάλει κάτω τα λάθη του και μέσα από όλα αυτά θα ξεκινήσει το χτίσιμο για το αύριο, έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και το μέλλον να έχει πια φωτεινό χρώμα και όχι σκούρο όπως το φετινό.

Η ομάδα απέτυχε κι αυτό δείχνει το… ταμείο που πάντα πρέπει αν γίνεται στο τέλος. Και το ταμείο ήταν μείον φέτος.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει ότι είχε μεγάλα θέματα με τις απώλειες από τραυματισμούς των Martin, Παπανικολάου. Μπορεί να λέει ότι ο Σλούκας ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μπορεί να λέει ότι οι «σημαίες» του Σπανούλης και Πρίντεζης φορτώθηκαν με 1 χρόνο ακόμα στις πλάτες τους και όσο να ‘ναι αυτό έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι τους.

Ολα αυτά θα μπουν στο βιβλίο της φετινής σεζόν, αλλά το φινάλε θα έχει μια λέξη «αποτυχία».

Όχι πως ο Ολυμπιακός είχε στο τσεπάκι του την πρόκριση στα πλει οφ και απέτυχε παταγωδώς. Κάθε άλλο. Στην φετινή σεζόν είδαμε να έρχονται πολλές φορές τα πάνω, κάτω. Είδαμε όμως και μια νέα πραγματικότητα και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό, που λέει ότι η Euroleague είναι Γολγοθάς, θέλει πολλά για να φτάσεις ψηλά και δυστυχώς και οι δυο ελληνικές ομάδες κουτρουβάλησαν στους πρόποδες του λόφου και αποκλείστηκαν.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, ξεκινάει ήδη το χτίσιμο της νέας ομάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προχωρήσει σε γερό λίφτινγκ μαζί φυσικά με τους διοικητικούς ηγέτες του συλλόγου, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ποιοι είναι στην έξοδο

Ήδη τρεις παίκτες δείχνουν να είναι στην έξοδο. Οι δυο απέτυχαν παταγωδώς. Ο λόγος για τους Harrison και Jenkins. O άλλος δείχνει να είναι ο Ellis, που μπορεί να μην ήταν τραγικός, αλλά έδειξε ότι δύσκολα μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Από κει και πέρα για τον Κώστα Κουφό δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση. Δεν έπεισε αλλά έχει ως καλό χαρτί το γεγονός ότι είναι Ελληνας και ο Ολυμπιακός θέλει να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό του.

Οι σημαίες

Για τους Σπανούλη και Πρίντεζη τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Η σύζυγος του Σπανούλη άφησε να εννοηθεί προ ημερών με ποστ που έκανε στα social media ότι ο «Kill Bill» ίσως μείνει στα παρκέ, αλλά όλα είναι ρευστά.

Ο Πρίντεζης θέλει να μείνει στα παρκέ και θέλει φυσικά και να μείνει και στον Ολυμπιακό και ίσως μείνει.

Από κει και πέρα η ομάδα θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο. Ηδη έχουν ακουστεί σενάρια που μιλάνε για μπάσιμο του Ολυμπιακού για τον Ντίνο Μήτογλου (τελειώνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι). Επίσης ακούγονται σενάρια για ενδιαφέρον για ελληνικά ταλέντα όπως ο Χουγκάζ.

Η ομάδα κοιτάει ήδη και στο εξωτερικό. Κι εκεί έχουν ακουστεί πολλά ονόματα όπως του Αυστραλού Jock Landale.

Τι κρατάει

Ο Ολυμπιακός πάντως, θα κρατήσει πολλά από τη φετινή σεζόν, όπως τις μεγάλες εμφανίσεις του Vezenkov, την σταθεροποίηση σε καλό επίπεδο του Λαρεντζάκη, το λαβράκι που λέγεται Martin.

H επάνοδος στα μεγάλα σαλόνια

Και όσο για το που θα παίζει η ομάδα στη νέα σεζόν κι αν θα είναι πάλι μόνο στην Euroleague, όλα δείχνουν ότι οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται πια για την επάνοδο στην Basket League.