Έψαξε από εδώ, έψαξε από εκεί και τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο το Μπράιαντ Ντάνστον τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Κάιλ Χάινς. Ο πρώην, πλέον, παίκτης της Βαρέζε ανακοινώθηκε από τους Πρωταθλητές Ευρώπης και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο ύψους 2μ03 φόργουορντ/σέντερ θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για την επόμενη διετία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του δίνει το ρόλο του αντί-Χάινς. Πέραν, όμως, της… διαδοχής, οι Μπράιαντ Ντάνστον και Κάιλ Χάινς είχαν βρεθεί… αντίπαλοι στο όχι και τόσο κοντινό παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωποι για το NCAA το Δεκέμβριο του 2007, στον αγώνα μεταξύ UNC Greensboro (Κάιλ Χάινς) και Fordham (Μπράιαντ Ντάντσον), με το πρώτο να αναδεικνύεται νικητής με 58-54. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Κάιλ Χάινς πέτυχε νταμπλ νταμπλ (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) σε 31 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μπράιαντ Ντάντσον “άγγιξε” το… τριπλ νταμπλ καθώς είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 (!) κοψίματα σε 27 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, οι δυο τους αποτέλεσαν τους πολιορκητικούς κριούς των ομάδων τους.

Το ποιος, όμως, θα είναι πιο χρήσιμος για τον Ολυμπιακό θα χρειαστεί να περιμένουμε για να το μάθουμε. Όπως και να έχει, πάντως, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “ερυθρολεύκων” πρέπει να δουλέψει σκληρά και να κερδίσει πολλές μάχες για να ξεπεράσει (σε κατορθώματα) τον σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.