Ήταν έτσι κι αλλιώς αναμενόμενο πως ο Κάιλ Χάινς δεν θα έκανε χρήση του τρίτου χρόνου του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό αναζητώντας μία πολύ καλύτερη προσφορά από τις περίπου 400.000 δολάρια που προβλέπονταν στην αρχική συμφωνία του με την ομάδα. Σήμερα, η πλευρά του Αμερικανού έδωσε και επίσημα τη συγκεκριμένη απάντηση στον σύλλογο του Πειραιά.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως ο Κάιλ Χάινς είναι και τυπικά ελεύθερος. Ο μάνατζερ του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter ανέφερε: “Ο Κάιλ Χάινς δεν θα κάνει χρήση της οψιόν του τρίτου χρόνου του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση ενημερώθηκε σήμερα”. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο παίκτης αποτελεί οριστικά παρελθόν από το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν προσφέρει ήδη στον Αμερικανό συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια (κάτι που σημαίνει πως δεν περίμεναν από τον Χάινς να κάνει χρήση της οψιόν) και περιμένουν την απάντησή του. Γνωστό είναι επίσης πως τον παίκτη διεκδικεί και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που του έχει προσφέρει ήδη συμβόλαιο συνεργασίας επίσης για δύο χρόνια και μάλιστα με μεγαλύτερες αποδοχές σε σχέση με αυτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Ο ίδιος ο Χάινς δεν έχει πάρει ακόμα την απόφασή του. Ο Αμερικανός είδε δηλώσει κατά καιρούς πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του δεν θα παίξουν τα χρήματα, αλλά το ποιος θα του δείξει ότι τον θέλει περισσότερο και από τον Ολυμπιακό θεωρούν πως έχουν δείξει κάτι τέτοιο στον παίκτη. Μάλιστα η απάντηση του Χάινς δεν πρόκειται να αργήσει πάρα πολύ, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις…