Το μεσημέρι της Δευτέρας (16/2) η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο Στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ώστε παίκτες και προπονητικό τιμ να παραλάβουν τις κάρτες φιλάθλου του συλλόγου, από τον Ερασιτέχνη, και με αυτόν τον τρόπο να γίνουν και επισήμως μέλη του.

Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης, καθώς και ο υπαρχηγός Γιώργος Πρίντεζης, τονίζουν τη σημασία της βοήθειας στα ερασιτεχνικά τμήματα της ομάδας, εξαίροντας την προσπάθεια που καταβάλλεται εντός αυτών, προκειμένου ο σύλλογος να είναι ισχυρός και στα αθλήματα, που τοποθετούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Αναλυτικά:

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι η κοιτίδα του αθλητισμού για τον Ολυμπιακό, όπως επίσης ότι πρέπει να τους αισθανόμαστε όλους στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό σαν την μητέρα μας και τον πατέρα μας. Ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος και όλα τα τμήματά του πρέπει να στηρίζουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Αυτό κάνουν και εμείς εδώ από την ΚΑΕ και το τμήμα μπάσκετ. Εχουμε έρθει για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται στον Ερασιτέχνη και να δώσουμε ένα μήνυμα στους φιλάθλους, ότι ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος».

Βασίλης Σπανούλης: «Πιστεύω ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Ολοι ξεκινήσαμε από ερασιτεχνικά σωματεία. Σίγουρα εμείς που παίζουμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, είμαστε πιο τυχεροί και ευνοημένοι, αλλά η ομάδα πρέπει να είναι ενιαία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ενιαίος και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι ηθικά και οικονομικά να βοηθήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία να γίνουν πιο δυνατά, όπως είναι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο».

Γιώργος Πρίντεζης: «Σίγουρα σε όλα τα ερασιτεχνικά θέματα υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες. Από ότι ξέρω γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τον κόσμο. Από εμάς αυτό το παράδειγμα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τμήματα που έχουν προσφέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες και έχουν παίκτες που αξίζουν να έχουν κάθε βοήθεια».