Ο Ντέιβιντ Μπλατ υποσχέθηκε στην παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την bwin ότι θα παρουσιάσει κάτι καλό φέτος με τη νέα ομάδα που χτίζει και εξήγησε την φιλοσοφία του.

Ο Αμερικανοΐσραηλινός τεχνικός ανέφερε: «Χαίρομαι που είμαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Όταν μία εταιρεία, όπως η bwin σε στηρίζει, καταλαβαίνεις ότι όσα γίνονται στην ομάδα είναι σημαντικά και τι δουλειά γίνεται. Έχω δημιουργήσει ένα σύνολο, που πλαισιώνει τον πυρήνα από νέους και αθλητικούς παίκτες με κίνητρο και θέλουν να δώσουν στοιχεία που δεν υπήρχαν. Υπάρχουν δύο τρόποι να κοουτσάρεις, το “πάω με το σύστημα” και το “πάω με τους παίκτες μου”. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό, όπου και αν ήμουν, φρόντιζα πάντα να εκμεταλλεύομαι το δυναμικό που έχω” τόνισε ο Μπλατ και υποσχέθηκε: “Θεωρώ έχουμε καλό δυναμικό και θεωρώ ότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα παρουσιάσω κάτι καλό και θα παίξουμε καλό μπάσκετ”.

«Nα πει κάποιος “φτάνει πια, σταματήστε”»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολιάσει και την κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα με αφορμή τα «παράθυρα» για προκριματικά εν μέσω της σεζόν και ζήτησε και από τις δυο πλευρές να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο.

«Έχω περάσει χρόνια και στις δύο πλευρές. Έχω υπάρξει προπονητής της Εθνικής Ρωσίας για 7 χρόνια και σε συλλόγους για 25. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι και στη FIBA και στην Euroleague, που ενδιαφέρονται για το άθλημα, αλλά όλο αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Δεν διαφέρει από τον υπόλοιπο κόσμο στην εποχή μας. Είναι κάτι που βλάπτει το άθλημα και είναι μέχρι να βρεθεί κάποιος και να πει “φτάνει πια, σταματήστε”. Δεν είναι θέμα της μίας πλευράς ή της άλλης».