Ο σοβαρός τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη (έκανε επέμβαση στους περονιαίους συνδέσμους και θα μείνει από 6 έως 9 μήνες εκτός δράσης) ήταν ένα δυνατό χτύπημα της μοίρας για τον αρχηγό του Ολυμπιακού μα και ένα χτύπημα που ίσως αλλάξει την πορεία της καριέρας του «V-Span» και τον οδηγήσει στον δρόμο του μεγάλου «αντίο» από τα παρκέ.

Ο Σπανούλης, πάντως, στις πρώτες του σκέψεις δεν δείχνει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την ενεργό δράση. Ο «Kill Bill» είναι ένας άνθρωπος με δυνατό χαρακτήρα και ένας αληθινός μαχητής που δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Είναι επίσης ένας παίκτης που θέλει να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ετσι για την ώρα η σκέψη της παραμονής στα παρκέ δείχνει να είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού του.

Από την άλλη, όμως, το θέμα της συνέχισης της μυθικής του καριέρας στα γήπεδα δεν εξαρτάται μόνο απ’ αυτό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Οι παράγοντες

Κατ’ αρχάς το συμβόλαιο του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Αρα δεν θα υπάρχει συμβόλαιο να τον «δένει» με την ομάδα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού θεωρεί βέβαια, μύθο της ομάδας τον «V-Span» και αυτό λέει πολλά. Από την άλλη, όμως, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει.

Υστερα είναι και ο χρόνος αποθεραπείας του. Αν ο Σπανούλης γυρίσει στα γήπεδα στους 6 μήνες, θα μπει στην ομάδα αφού σχεδόν στο ξεκίνημα της χρονιάς (Οκτώβριος 2019). Δεν θα έχει προλάβει, όμως, να κάνει προετοιμασία, άρα θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα μέχρι να είναι έτοιμος 100%.

Από την άλλη αν η αποθεραπεία του τραβήξει 9 μήνες, τότε θα χάσει την μισή επόμενη χρονιά.

Η φθορά του χρόνου

Και μέσα σε όλα είναι και ο… άτιμος ο χρόνος, που αφήνει τα σημάδια του πάνω σε όλους. Που μειώνει τις αντοχές, την δύναμη, την ταχύτητα, την έκρηξη, Στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει φτάσει πια τα 37 και θα έχει να τα βάλει και με την αποθεραπεία και με την προετοιμασία (μέχρι να φτάσει στο 100%) και με το γεγονός ότι η ομάδα θα έχει πια τον… διάδοχό του (δεν μπορεί να μην έχει αποκτήσει έναν παίκτη που θα είναι κεντρικό σημείο αναφοράς της, καθώς ο Σπανούλης και «εκτός» θα είναι το καλοκαίρι, αλλά θα έχει φτάσει πια και στα 37).

Θα δεχτεί ο Σπανούλης να μην είναι πια το «Α» και το «Ω» και να έχει δεύτερο ή και τρίτο ρόλο; Αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα.