Ο Κώστας Σλούκας δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει στον Ολυμπιακό ότι αν μείνει ελεύθερος από την Fenerbahce, τότε θέλει να επιστρέψει πίσω στους «ερυθρόλευκους».

Βέβαια, υπάρχει αρκετή απόσταση από το να θέλει κάποιος κάτι, μέχρι αυτό να πάρει σάρκα και οστά και να πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του Σλούκα υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο. Ο λόγος για την Fenerbahce. Η τουρκική ομάδα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο όλο θέμα.

Ο παίκτης είναι «δεμένος» με συμβόλαιο με την Fenerbahce. Η ομάδα βέβαια, του έχε βάλει κάτι… φέσια από δω μέχρι την Πόλη, όπως έχει κάνει και όλους τους παίκτες της.

Πριν λίγο καιρό έβαλε δυο μισθούς στον Σλούκα στους άλλους παίκτες. Τους χρωστάει όμως, κι άλλους.

Ο Σλούκας μπορεί να προσφύγει στην FIBA. Δεν θέλει όμως, να πάει στα… δικαστήρια την τουρκική ομάδα. Ύστερα είναι και το άλλο… Ακόμα κι αν πάει τστην FIBA τίποτα δεν θα έχει εξασφαλιστεί. Αν οι Τούρκοι του καταβάλουν άμεσα τα λεφτά που του χρωστάνε, τότε το συμβόλαιό του θα παραμείνει εν ισχύ και η προσφυγή θα ακυρωθεί.

Αν πάντως, Ελληνας γκαρντ δεν τα βρει με την Fenerbahce και φύγει θα βρεθεί πολύ κοντά στην επιστροφή στον Ολυμπιακό.

Εδώ βέβαια, υπάρχει και άλλη μια σημαντική παράμετρος για να προχωρήσει το όλο θέμα. Το ζήτημα είναι να μην μπει άλλη ομάδα στη μέση. Όπως η CSKA ή η Armani, Αντίθετα η Real έχει φανεί ξεκάθαρα ότι δεν θα μπει στο παιχνίδι του Σλούκα, ενώ η Barcelona δείχνει να έχει κλείσει τον Νικ Καλάθη.

Γιατί θέλει να γυρίσει ο Σλούκας

Η απόφαση του Σλούκα για επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι έχει πολλές αιτίες. Κατ’ αρχάς οι «ερυθρόλευκοι» του είπαν ότι θα είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας στη νέα εποχή.

Ο Ολυμπιακός μπορεί επίσημα να μην έχει καταθέσει πρόταση (δεν μπορεί καθώς ο παίκτης ανήκει στην τουρκική ομάδα), αλλά στις ανεπίσημες επαφές που έχουν γίνει, δείχνει να καλύπτει τον παίκτη και στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου (3 χρόνια) και στα λεφτά (κοντά στα 5,5 εκατ.).

Ο Σλούκας επίσης εκτιμά απεριόριστα τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ