Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον Παναθηναϊκό και με το 88-63 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έβαλε σπουδαία «υποθήκη» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και, πιθανότατα, την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στους ενδεχόμενους μεταξύ τους τελικούς. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, κατάφεραν παράλληλα να φτάσουν σε ένα ρεκόρ, το οποίο είναι ενδεικτικό του εύρους της καθυπόταξης του «αιωνίου» τους αντιπάλου.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με διαφορά 25 πόντων, η οποία αποτελεί κορυφαία επίδοση για τους «ερυθρολεύκους», στην εποχή μετά το ιστορικό 73-38 του πέμπτου τελικού των δύο «αιωνίων» το 1996. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ισοφάριση της μεγαλύτερης διαφοράς ύστερα από εκείνο το ματς, καθώς στους τελικούς του 2014, η τότε ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε «συντρίψει» με 89-64 τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε σε 1-1 τη μεταξύ τους σειρά, με τους «πράσινους» να σηκώνουν την κούπα σε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Το σκορ αυτό, φανερώνει σαφώς την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο παρκέ στο ματς αυτό στο Φάληρο και είναι αρκετά πιθανό να του χαρίζει για ακόμη μία φορά τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την έδρα του μία φορά παραπάνω.