Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από την Ρεάλ με 80-69, αλλά η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία έσω κι αν έπαιζε «μισή», καθώς της έλειπαν εννιά παίκτες! Ο λόγος για τους διεθνείς Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Τίμα, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ, τον Ουίλιαμς-Γκος που είχε στομαχικές διαταραχές και έμεινε στην Αθήνα και τον Αγραβάνη που έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να είναι έτοιμος.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε μετά το παιχνίδι με την «βασίλισσα» ότι ο Ολυμπιακός βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη, έκανε αναφορά και στον Λεντέι. Ο Αμερικανός χτύπησε μετά από μια σύγκρουση με τον Ταβάρες. Αρχικά οι ερυθρόλευκοι μιλούσαν για μια κράμπα στο δεξί πόδι. Ο 59χρονος προπονητής της ομάδας, όμως, τόνισε ότι ο τραυματισμός του Λεντέι ήταν μυικός.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το παιχνίδι με την Ρεάλ: «Ηταν ένα μπακ του μπακ παιχνίδι και θεωρώ πως οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Επαιξαν κόντρα σε μια σκληρή, υψηλού επιπέδου ομάδα. Στο 35′ ήμασταν μπροστά με δύο πόντους και αυτό χωρίς τον Σπανούλη, που δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος και τον ΛεΝτέι που τραυματίστηκε στην 3η περίοδο. Είναι μυϊκός ο τραυματισμός του. Οι παίκτες μας έκαναν καλή δουλειά και ανταποκρίθηκαν στο διάστημα που απουσίαζαν οκτώ παίκτες από το ρόστερ μας. Η μια νίκη και το ένα καλό παιχνίδι μας δείχνει πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση και είμαι χαρούμενος με την παρουσία μας στο τουρνουά».