Παρά τις απουσίες του (ο Σλούκας και ο Παπανικολάου δεν αγωνίστηκαν) ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το βράδυ στο κλειστό του Πλάτωνα, όπου νίκησε τον Ιωνικό Νίκαιας 98-59.

Το ματς είχε φιλανθρωπικό σκοπό (τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την παροχή πυροσβεστικού οχήματος στη Βόρεια Εύβοια), ωστόσο ο Ολυμπιακός μόνο… φιλικές διαθέσεις δεν είχε στη Νίκαια, όπου κράτησε τον Ιωνικό 29,5%, είχε ο ίδιος 13/30 τρίποντα και συνολικό ποσοστό 52,3%, φτάνοντας δια περιπάτου στην επικράτηση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πειραματίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό πάντως δεν χάλασε ποτέ το ρυθμό των “ερυθρόλευκων”, οι οποίοι προηγήθηκαν 12-0 στο 5’ και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους εννέα πόντους από εκεί και πέρα (15-6 στο 8’). Ίσα ίσα που άρχισε να διευρύνεται, με αποτέλεσμα το 1ο ημίχρονο να κλείσει με σκορ 46-28 και στο τελευταίο λεπτό να αγγίξει τη μέγιστη διαφορά, το +41 (98-57).

Άξιο αναφοράς είναι ότι το ντεμπούτο του με τον Ιωνικό πραγματοποίησε ο Ιωσήφ Κολοβέρος, ο οποίος παραχωρήθηκε νωρίτερα στους Νικαιώτες υπό τη μορφή δανεισμού για ένα έτος. Αντιθέτως, δεν αγωνίστηκαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Moses Kingsley.

Τα δεκάλεπτα: 8-21, 28-46, 47-70, 59-98

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Πριν από την έναρξη της αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, που απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης (2/9) σε ηλικία 96 ετών.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Καλό ταξίδι Μίκη Θεοδωράκη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, της τεράστιας αυτής προσωπικότητας που προσέφερε τα μέγιστα στην Ελλάδα και την προέβαλε στα πέρατα της γης όσο λίγοι. Του μελωδού που μας ενέπνευσε και μας έκανε να ονειρευτούμε…

Στην μνήμη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο φιλικό παιχνίδι με τον Ιωνικό, ενώ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και πριν το τζάμπολ του «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19». Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτή τη δυσαναπλήρωτη απώλεια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»