Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΤΕ TV. Το συνδρομητικό κανάλι θα μεταδώσει για την επόμενη σεζόν όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του Πειραιά, αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα και όποια φιλικά διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλυτικότερα το Δελτίο Τύπου της «Ερυθρόλευκης» ΚΑΕ αναφέρει:

«Ο ΟΤΕ TV και η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για την μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων της ομάδας του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, στα αθλητικά κανάλια OTE SPORT του ΟΤΕ TV, τη σεζόν 2014-2015.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στη κανονική περίοδο και τα play off του πρωταθλήματος, αλλά και τις όποιες φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας, που θα μεταδίδονται όλα ζωντανά, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια στα κανάλια OTE SPORT.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα φιλοξενούμε τον 3 φορές Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό στα αθλητικά μας κανάλια. Με τη συμφωνία αυτή εγκαινιάζουμε την παρουσία του ΟΤΕ TV στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ενισχύοντας το ήδη πλούσιο πρόγραμμά μας στο μπάσκετ. Οι συνδρομητές μας θα απολαμβάνουν τους αγώνες του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, μαζί με το κορυφαίο πρωτάθλημα ΝΒΑ, αλλά και δύο από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, το Ισπανικό και το Ιταλικό», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, Διευθυντής ΟΤΕ TV.

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Χρήστος Σταυρόπουλος, είπε «O Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρωτοπορεί, ψάχνοντας τις καλύτερες συνεργασίες προκειμένου να βελτιώνει συνεχώς την εικόνα του. Η συγκεκριμένη συνεργασία που εγκαινιάζει την παρουσία του OTE TV στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι τόσο σημαντική και για τις δυο πλευρές που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και κυρίως, θα έχει εξέλιξη. Ο στόχος μας δεν ήταν απλά να βρεθεί ένας τηλεοπτικός σταθμός που θα μεταδίδει τα παιχνίδια της ομάδας μας, αλλά μέσα από τη συνεργασία που θα έχουμε να γίνει το προϊόν καλύτερο και για τον τηλεθεατή αλλά και για τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο».

Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Λεπενιώτης, προσέθεσε: «Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον ΟΤΕ TV στο γήπεδο μας και να ευχηθούμε κάθε μελλοντική επιτυχία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συμφωνία μας καθώς θεωρούμε ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή συνεργάτη σε ένα πολύ σημαντικό τομέα, τόσο για την ομάδα μας όσο και για τους φιλάθλους μας. Με τον Όμιλο ΟΤΕ έχουμε τα τελευταία χρόνια μια πολύ καλή χορηγική συνεργασία και επεκτείναμε αυτή τη συνεργασία και στο τηλεοπτικό πεδίο. Είναι γνωστό ότι τα κανάλια ΟΤΕ TV φιλοξενούν τις κορυφαίες ομάδες μπάσκετ του κόσμου, οπότε η ένταξη μας σε αυτή την κατηγορία ήταν φυσιολογική. Έχουμε προετοιμάσει ένα πολύ αποδοτικό πλάνο συνεργασίας με εμπορικές προεκτάσεις και σημαντικά προνόμια για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού το οποίο σύντομα θα παρουσιάσουμε. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή έχει να προσφέρει μόνο θετικά στοιχεία, τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στο Ελληνικό μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα». 

Δίνοντας το παρών στη συμφωνία, ο παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Κώστας Σλούκας, είπε: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αλλά είναι παράλληλα κι ένα προϊόν και ως προϊόν θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή προβολή για να έχει και τη μεγαλύτερη απήχηση. Η παρουσία του ΟΤΕ TV στην καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι αν μη τι άλλο υπάρχει η τεχνογνωσία και το πάθος ώστε η προβολή του προϊόντος να γίνει με τις καλύτερες συνθήκες. Ο ΟΤΕ TV μπαίνει πλέον σ’ όλο και περισσότερα σπίτια των Ελλήνων και ελπίζουμε η παρουσία του Ολυμπιακού στα αθλητικά κανάλια της πλατφόρμας να βοηθήσει ώστε το νούμερο αυτό να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Παράλληλα πιστεύουμε ότι και τα οφέλη για την ομάδας μας θα είναι εξίσου σημαντικά, αφού η προβολή του Ολυμπιακού δεν θα γίνεται μόνο μέσα από τις μεταδώσεις των αγώνων αλλά κι από τις καθημερινές εκπομπές του ΟΤΕ ΤV».

Την κάλυψη των αγώνων του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα αναλαμβάνει η έγκριτη δημοσιογραφική ομάδα του ΟΤΕ TV, που περιλαμβάνει τους Βασίλη Σκουντή, Ρήγα Δάρδαλη, Θανάση Ασπρούλια, Άρη Μπάρκα, Κυριάκο Κουρουτσαβούρη και Κώστα Κατέβα, ενώ στην ομάδα προστίθεται και ο Χαράλαμπος Σαραντινάκης. Επίσης, μέσα από την εκπομπή Pick n’ Roll του Βασίλη Σκουντή κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE SPORT 4, οι συνδρομητές του OTE TV θα ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις στην Α1, καθώς και στις άλλες μπασκετικές διοργανώσεις που φιλοξενούν τα κανάλια OTE SPORT.       

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α1 για τον Ολυμπιακό έχει προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών και ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια στις 17.00 στο OTE SPORT 3HD.