Θα μετακομίσει από την πλατεία στο λιμάνι; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος μιλώντας σε αθλητικό ρ/σ υποστήριξε ότι η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι κατά 99% “τελειωμένη”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Για το αν η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι τελειωμένη: “Απ’ όσα γράφονται στις εφημερίδες και από όσα ξέρω εγώ, κατά 99% θα παίζω στον Ολυμπιακό. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα είμαι παίκτης ενός τόσο μεγάλου και με κατακτήσεις πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Ευρωλιγκών”.

Για το τι μέτρησε περισσότερο ώστε ο Ολυμπιακός να τον επιλέξει. Η παρουσία με στον Πανιώνιο, ή οι εμφανίσεις με την Εθνική Νέων: “Πιστεύω ότι μέτρησαν και τα δύο. Πρώτα από όλα ευχαριστώ τον κόουτς Σφαιρόπουλο, που με πίστεψε και με υπολόγιζε στη σεζόν που πέρασε και αυτό με βοήθησε να κάνω την πρόοδο που ήθελα. Και φυσικά μετά ακολούθησε η Εθνική, με την οποία πάντως μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα. Με βοήθησαν και οι δύο παρουσίες μου σε Πανιώνιο και Εθνική”.

Για το πώς αισθάνεται που θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού: “Είναι μεγάλο αίσθημα ευθύνης να φοράς μια τέτοια φανέλα, όπως αυτή του Ολυμπιακού. Ωστόσο, πρέπει να σκέφτομαι ότι πρέπει να δίνω το 100% ώστε να κερδίσω μια θέση στην ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της, ακόμη κι αν έχω μικρό κομμάτι συμμετοχής”.

Για το αν ήταν και δική του επιλογή να συνεχίσει στον Ολυμπιακό: “Ναι, βέβαια. Χάρηκα πολύ όταν το έμαθα. Αισθάνθηκα ότι ο Ολυμπιακός με πιστεύει πραγματικά και το δείχνει με το συμβόλαιο των πέντε ετών που θα έχω. Θέλω να δείξω την αξία μου με τις εμφανίσεις μου μέσα στο γήπεδο”.

Για το αν θα γέλαγε, αν του λέγανε πέρυσι τέτοιο καιρό ότι μετά από ένα χρόνο θα έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό: “Θα γέλαγα σίγουρα. Δεν μπορώ να πω, όμως, ότι ήταν κάτι το εντελώς απρόσμενο. Ξέρω τις δυνατότητές μου και τις προοπτικές που έχω και από τη στιγμή που δούλεψα σκληρά, δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο έκπληξη”.

Για το τί είναι το πρώτο που θέλει να διορθώσει στο παιχνίδι του: “Δύο πράγματα είναι: Θέλω πρώτα απ’ όλα να βελτιώσω το τρίποντο και επίσης το ποστ απ. Επίσης, μετά από μια κουβέντα που είχα με τον προπονητή μου Κώστα Μίσσα στο Ευρωμπάσκετ με τη Νέων, νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να ξανασχοληθώ με το θέμα της συμπεριφοράς μου στο γήπεδο. Θέλω παραπάνω πράγματα από τον εαυτό μου και αυτό περισσότερο μου το χαλάει παρά με βελτιώνει”.

Για τους προσωπικούς στόχους του με τον Ολυμπιακό: “Μέσω της βελτίωσης στις προπονήσεις θέλω να κερδίσω μερικά λεπτά συμμετοχής και μια θέση στο ρόστερ, ώστε να είμαι σε κάθε ματς στο 100% και όσο πιο έτοιμος να προσφέρω. Έτσι λίγο – λίγο θα κερδίζω όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής”.

Για το αν η Εθνική Νέων αισθάνεται ότι χρωστάει κάτι το επόμενο καλοκαίρι: “Ναι έτσι αισθανόμαστε όλα τα παιδιά. Όλοι μας, γιατί έχω επαφές με τους περισσότερους, δουλεύουμε στην ατομική βελτίωση, ώστε να είμαστε πιο δυνατοί του χρόνου και να διεκδικήσουμε ακόμη και το χρυσό”.