Οι συγκρίσεις άρχισαν, οι παρομοιώσεις συνεχίζονται, αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν θέλουν καν να μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες, κοιτώντας, απλώς την δουλειά τους. Εν προκειμένω, λοιπόν, απευθυνθήκαμε στον νεαρό άσο του Ολυμπιακού, Βασίλη Μουράτο, για να μας εξηγήσει πώς είναι να συνεργάζεται με τον Βασίλη Σπανούλη. Το αν βρέθηκε ο «διάδοχος» του «Kill Bill», είναι κάτι που θα φανεί. Ο 17χρονος διεθνής γκαρντ των Πειραιωτών, αφήνοντας τους Αγίους Αναργύρους και τα τοπικά πρωταθλήματα, για να κάνει το μεγάλο βήμα, επισήμανε πως προορίζεται περισσότερο για πλέι μέικερ. Και, παράλληλα, ότι με χαμηλά το προφίλ, θα μπορέσει να προοδεύσει.

Αναλυτικά τόνισε, πως «είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να μπω με τα ερυθρόλευκα στο ΣΕΦ. Αλλαξα μέσα σε ένα καλοκαίρι, ξαφνικά, επίπεδο, βρίσκομαι στην κορυφαία ομάδα, πλάι σε μεγάλους παίκτες. Κοιτάζω, συνεχώς, τον Σπανούλη, μαθαίνω από εκείνον, πώς λειτουργεί, πώς συμπεριφέρεται μία τέτοια σπουδαία προσωπικότητα. Δεν πιστεύω μοιάζουμε σε κάτι, εγώ επιδιώκω μέσα από τις προπονήσεις και την δουλειά να εξελιχθώ, να προοδεύσω και να αναδειχθώ με την ομάδα της καρδιάς μου. Υπήρξαν και κάποιες άλλες προτάσεις και συζητήσεις, αλλά μαζί με την οικογένειά μου κρίναμε πως είναι πιο ωφέλιμο να έρθω από τώρα στον Ολυμπιακό».

Και πρόσθεσε πως «χρειάζεται, σαφώς, χρόνος προσαρμογής. Είμαι προετοιμασμένος ότι φέτος ίσως, ακόμη και του χρόνου, ενδεχομένως, να μην παίξω. Δεν σημαίνει ότι επειδή ένας 17χρονος Ελληνας ήρθε στον Ολυμπιακό, αυτόματα, θα μπει να αγωνιστεί. Η δουλειά θα κρίνει την πορεία, έκανα ένα μεγάλο βήμα και είναι στο χέρι μου να προχωρήσω, έχοντας την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από όλους στην ομάδα. Είναι, πάντως, ενθαρρυντικό πως αρκετοί της γενιάς μου κι από τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων εντάχθηκαν σε μεγάλα σωματεία, καθώς γίνεται επένδυση στο ταλέντο του Ελληνα. Οι σύλλογοι θέλουν να στηριχθούν σε ελληνικό κορμό μελλοντικά. Το ότι ήρθα στην ομάδα που ήθελα, μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ, να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, αν δεν καταφέρω να δικαιώσω της προσδοκίες».