Μετά τις ανανεώσεις τον Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρρη, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν αποκτώντας τον Λετονό, Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο τέως παίκτης της Μπάμπεργκ είναι το νέο μεταγραφικό «χτύπημα» των Πειραιωτών, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα των “ερυθρολεύκων” για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Λετονός γκαρντ αναμένεται αύριο Τετάρτη στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να παρουσιαστεί.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1989 στο Τάλσι της Λετονίας. Εχει ύψος 1,91μ. και ζυγίζει 84κ. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Βέντσπιλς το 2007 έως το 2011. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Σπάρτακ Σεντ Πίτσμπουργκ (2011-2013), έπειτα μετακόμισε στην Μπουντιβέλνικ για μια σεζόν (2013-14), μέχρι που τον “άρπαξε” η Μπάμπεργκ του “δικού” μας Αντρέα Τρινκέρι, το 2014 μέχρι σήμερα. Τα 3 τελευταία χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα με τη φανέλα της Μπάμπεργκ στην Μπουντεσλίγκα.

 

Στις πρώτες του δηλώσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού είπε τα εξής: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και περιμένω πως και πώς να παίξω στον Ολυμπιακό. Το να σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις μέρος της ιστορίας αυτού του τεράστιου κλαμπ, είναι κάτι φοβερό» είπε αρχικά ο Λετονός γκαρντ, ο οποίος συνέχισε τόνισε πως «σκεφτόμουν χθες, όταν κλείσαμε τη συμφωνία, πως πριν από μερικά χρόνια παρακολουθούσα στην τηλεόραση τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, τους έβλεπα να παίρνουν τη μια Ευρωλίγκα μετά την άλλη και τους θαύμαζα. Και τώρα θα είμαστε συμπαίκτες. Είναι κάτι που με γεμίζει χαρά» είπε αρχικά ο Λετονός γκαρντ.

Όσο για το εάν μίλησε με κάποιον πριν υπογράψει στους Πειραιώτες: «Τα λόγια του Νίκου (Zήσης) με έκαναν να αισθανθώ ακόμη πιο άνετα. Μου εξήγησε πως ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, όπως ήμασταν και στη Μπάμπεργκ, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο μιας και είμαι λίγο ντροπαλός ως χαρακτήρας και αυτό θα με βοηθήσει να νιώσω πιο άνετα»

Καριέρα…

Η φετινή του ήταν και η κορυφαία του σεζόν στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα της Μπάμπεργκ, καθώς αύξησε τα ποσοστά του σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αγωνίστηκε μία σεζόν με την ουκρανική Μπουντιβέλνικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και η φετινή θεωρείται η καλύτερη του καθώς είχε 11,7π., (46% τρίποντα, 58% δίποντα και 89% βολές), 3,5 ασίστ, ενώ είχε 25′ μέσο όρο συμμετοχής.

Άλλες διακρίσεις για τον Λετονό γκαρντ είναι: Ένα πρωτάθλημα με την Βεντσπιλς (2009), ένα πρωτάθλημα Ουκρανίας με τη Μπουντιβέλνικ (2014), ενώ σε εθνικό επίπεδο πήρε το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική του στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων του 2007 στην Ισπανία.

Δείτε τις κορυφαίες φάσεις του Στρέλνιεκς την χρονιά που μας πέρασε:

Θυμηθείτε επίσης το τρίποντο νίκης με το οποίο «σκότωσε» τη νέα του ομάδα: