Πρώτο δείγμα θετικό! Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό που κατέκτησε την πρώτη θέση στο “Patras Cup”, αλλά και για τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του αρκετούς παίκτες στα φιλικά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, αλλά ο Έλληνας πλέι μέικερ τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, δεδομένου της μεγάλης απουσίας του από τα παρκέ, λόγω τραυματισμού.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας του Πειραιά δεν είχε στη διάθεσή του, τους διεθνείς του Ευρωμπάσκετ, ενώ χθες (15/09) δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών οι Έισι Λο, Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρης Μαυροειδής. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης όμως ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του μέσα στο Σαββατοκύριακο και κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, καθώς δείχνει ότι έχει επιστρέψει δριμύτερος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αναδείχτηκε και MVP του τουρνουά. Ο Έλληνας πλέι μέικερ μπαίνει στις φάσεις χωρίς να φοβάται και πάει στις επαφές με τους αντιπάλους, χωρίς να τις αποφεύγει.

Η αποθεραπεία του έχει ολοκληρωθεί και πλέον ο Μάντζαρης δείχνει έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μπορεί να μην είναι ακόμα στο 100% της αγωνιστικής του κατάστασης, αλλά όπως τόνισε και ο ίδιος χθες (15/09) μέρα με τη μέρα θα γίνεται καλύτερος, τόσο αυτός, όσο και ο Ολυμπιακός. Η προετοιμασία συνεχίζεται εξάλλου, και αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης. Από αυτήν την εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν και οι Έλληνες διεθνείς και έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με όλους τους παίκτες του και να υπάρξουν μεγαλύτερες βελτιώσεις στο παιχνίδι του συλλόγου.