Ο Κώστας Παπανικολάου αποχώρησε από τον Ολυμπιακό με προορισμό τη Βαρκελώνη και έτσι ο σχεδιασμός της ομάδας του Πειραιά άλλαξε άρδην. Πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναζητεί βασικό παίκτη για τη θέση του σμολ φόργουορντ, ο οποίος μαζί με τον Στράτο Περπέρογλου θα αποτελέσουν τις λύσεις στη θέση “3”. Και αυτός θα είναι σίγουρα ξένος, είτε Αμερικανός, είτε κοινοτικός.

Αυτή τη στιγμή από το ρόστερ του Ολυμπιακού λείπει ένας βασικός παίκτης, αλλά όχι μόνο αυτό. Αρχικά οι ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Κώστα Παπανικολάου, προκειμένου να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, καθώς στη συνέχεια δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μία προσθήκη νεαρού Έλληνα παίκτη. Προς το παρόν πάντως, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν βγει στην αγορά, προκειμένου να βρουν τον αντι-Παπανικολάου.

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει και σε μία ακόμη κίνηση. Στον Πειραιά έχουν επενδύσει στο παρελθόν σε νεαρούς Έλληνες παίκτες και το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εξετάζει περιπτώσεις νεαρών παικτών. Όπως και να έχει πάντως στην πρώτη γραμμή των κοντών δεν αλλάζει κάτι, καθώς στο ρόστερ παραμένουν οι Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Κατσίβελης και Έισι Λο.