Μέρα για ρεκόρ η αυριανή, στον τελευταίο αγώνα της 8ης αγωνιστικής της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη. Ο Βασίλης Σπανούλης “κυνηγά” τον Νίκο Οικονόμου που βρίσκεται στην 9η θέση των σκόρερ όλων τών εποχών του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ και για να τον “πιάσει”, πρέπει να πετύχει 15 πόντους.

Αν το καταφέρει, τότε θα γίνει ο 10ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ που θα φτάσει τους 3.500 πόντους στην καριέρα, του καθώς χρειάζεται μόλις πέντε (5). Θέλει επίσης ένα (1) αμυντικό ριμπάουντ για να συμπληρώσει τα 500.

Ρεκόρ όμως “κυνηγούν” και δύο παίκτες του Άρη, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο πρώτος, πρέπει να πετύχει δέκα (10) πόντους ώστε να φτάσει τους 2.400 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα, ενώ αν “μαζέψει” τρία (3) αμυντικά ριμπάουντ θα φτάσει τα 800.

Ο “μικρός” της παρέας, Λευτέρης Μποχωρίδης, έχει σημειώσει 14/14 βολές στο φετινό πρωτάθλημα και επιζητά να διευρήνει το προσωπικό του ρεκόρ.

Όλα αυτά τα ρεκόρ, αν επιτευχθούν, θα έχουν συνδυαστεί με μία επιστροφή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, του Βαγγέλη Αγγέλου. Ο περσινός βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπου κατέκτησαν μαζί την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας, επιστρέφει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, αφού είναι ο πρώτος προπονητής του Άρη.

Τα συναισθήματα μπορεί να είναι ανάμεικτα, σε αυτές τις περιπτώσεις όμως ο επαγγελματισμός υπερισχύει.