Μπορεί το θέμα του πρώτου αγώνα με αντίπαλο τη Σιένα για το ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας να απασχολεί ακόμα τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, ωστόσο το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες έχουν το μυαλό τους στον αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τη Μακάμπι. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομάδα του Πειραιά και δεν είναι εύκολος στόχος.

Είναι βατός, αλλά όχι εύκολος. Και αυτό διότι το συγκρότημα του Γιώργου Μπρτζώκα δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό φάνηκε τόσο από το παιχνίδι με αντίπαλο τη Σιένα στην Ιταλία, όσο και από το ματς με τον Κολοσσό στο κλειστό του ΣΕΦ για την 20η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Έλληνας τεχνικός του συλλόγου θέλει να επαναφέρει τους παίκτες του στα επιθυμητά επίπεδα και δουλεύει πάνω σε αυτό, καθώς όπως πήγε ο Ολυμπιακός και νίκησε στο Ισραήλ, έτσι μπορεί να κάνει και η Μακάμπι (σίγουρα αυτό θέλει) και να νικήσει μέσα στην Ελλάδα.

Εξάλλου, μιλάμε για μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη, όπου στα δύσκολα δείχνει ένα πολύ σκληρό πρόσωπο. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει και την επάνοδο του Γιώργου Πρίντεζη που θα δώσει άλλη… γεύση στο παιχνίδι των Πρωταθλητών Ευρώπης. Εξάλλου στον Πειραιά δεν θέλουν να την… πάθουν πάλι όπως έγινε και στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά και παλαιοτέρα με τη Σιένα, καθώς μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει μεγάλες εκτός έδρας νίκες, αλλά έχει χάσει επίσης στην έδρα του από ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.

Έτσι, μπορεί σήμερα να αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του CAS, πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον αγώνα του για δικαίωση για το αποτέλεσμα του ματς με αντίπαλο την Ιταλική ομάδα στις 18ης Ιανουαρίου, αλλά το μυαλό όλων προς το παρόν είναι στον αγώνα που ακολουθεί με τη Μακάμπι.