Τα κρίσιμα παιχνίδια έχουν ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προετοιμάζεται για τον αγώνα με αντίπαλο τη Σιένα για την 4η αγωνιστική του ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας σε ένα ματς που θυμίζει… τελικό. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν περιθώρια για… στραβοπατήματα και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς ήδη το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετράει δύο ήττες σε τρεις αναμετρήσεις και στη συνέχεια ακολουθεί ο αγώνας με αντίπαλο τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να επανέλθουν στις θετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα κόντρα σε μια ομάδα που είναι αήττητη στη φάση των “16” της διοργάνωσης και έχει δείξει μέχρι στιγμής μία εξαιρετική εικόνα. Το “κλειδί” για τέτοια παιχνίδια δεν είναι άλλο από την άμυνα, την οποία ο Ολυμπιακός δεν έχει στα τελευταία ματς.

Τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με τον Πανιώνιο, οι “ερυθρόλευκοι” δεν έδειξαν πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση σε αυτόν τον τομέα και αν θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους θα πρέπει να ξεκινήσουν από την άμυνα.

Και στους δύο αγώνες οι αντίπαλες ομάδες βρήκαν διαδρόμους και μάλιστα κάποιες φορές σχετικά εύκολα, καθώς η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν καθόλου καλή. Αυτό που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του είναι να μην συμβεί το ίδιο και στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σιένα. Εξάλλου, ομάδα που έχει ελληνικό κορμό και δεν μπορεί να παίξει καλή άμυνα, δεν θυμίζει ομάδα…