Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου θέλει να ζήσει ξανά το όνειρο του 2012, αυτή τη φορά με… καπετάνιο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Λίγο πριν την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» για την πόλη που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε στο basketblog.gr και στάθηκε τόσο στο τακτικό και αγωνιστικό κομμάτι του Final4 όσο και στα συναισθήματα του για την πρώτη σου συμμετοχή στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

  •  Είναι το πρώτο σου Final4, ποια είναι τα συναισθήματα του για την πρώτη σου συμμετοχή;

Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ ήταν ένα από τα όνειρα μου και τώρα είναι κάτι που πετυχαίνω. Θέλω απλά να παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Δεν θέλω να χάσουμε και θα δώσω ότι έχω και δεν έχω για να πάρουμε τη νίκη.

  • Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά όλη τη χρονιά, τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που μπορεί κρίνει τον ημιτελικό και τον τελικό υπέρ;

Πιστεύω ότι η άμυνα θα κρίνει αυτά τα παιχνίδια και έχουμε παίξει καλή άμυνα όλη τη χρονιά και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το στυλ και να εξελιχθούμε για να πάμε ακόμα καλύτερα. Η άμυνα μας έχει βοηθήσει σε αυτά τα παιχνίδια και είναι το κλειδί για να προκριθούμε στον τελικό.

  • Έχετε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό και έχετε παίξει και στο παρελθόν μαζί τους σε Final4 έχοντας την παράδοση με το μέρος σας. Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για εσάς;

Δεν νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τι κάναμε στο παρελθόν, αλλά τι κάνουμε τώρα. Φέτος χάσαμε δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ και πρέπει να αναλύσουμε αυτούς τους δύο αγώνες για να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Είναι όμορφο που ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την ΤΣΣΚΑ στο παρελθόν αλλά μόνο μπορούμε να ευχηθούμε να συμβεί το ίδιο. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας.

  • Αν κερδίσετε την ΤΣΣΚΑ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξετε με την Φενέρμπαχτσε των συμπατριωτών σου, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Πώς θα νιώσεις σε μία τέτοια συνάντηση;

Δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να συμβεί μετά την ΤΣΣΚΑ. Θέλουμε πρώτα να δούμε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ότι μπορούμε και μετά θα δούμε με ποιον θα αγωνιστούμε γιατί μπορεί να μην είναι η Φενέρ, αλλά να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτα έχουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και μετά θα δούμε τη συνέχεια.

  • Θες να δώσεις μία υπόσχεση στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Ναι θέλω να υποσχεθώ ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα παλέψουμε στο 100% προκειμένου να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε στην κορυφή.