Στην προεπιλογή της Εθνικής Σερβίας βρίσκεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας των δευτεραθλητών κόσμου ενόψει Ευρωμπάσκετ.
 
Ο 20χρονος σέντερ εξέφρασε τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ενώ αποκάλυψε πως τόσο αυτός όσο κι ο Όγκνιεν Κούζμιτς τον συνεχάρησαν για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Δείτε τι είπε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά και τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της Παρτιζάν μετά την αποχώρησή του από τη σερβική ομάδα.
 
“Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός για μια θέση στη 12άδα της Σερβίας είναι τεράστιος, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση του σέντερ! Υπάρχουν ο Μαριάνοβιτς, ο Ραντούλιτσα, ο Κούζμιτς και ο Στίματς, οι οποίοι είναι σπουδαίοι παίκτες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και για τις υπόλοιπες θέσεις στην εθνική ομάδα. Όλοι μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο”, δήλωσε αρχικά στη “Sportski žurnal” ο Μιλουτίνοφ.
 
Για τον συμπαίκτη του στην εθνική Σερβίας, αλλά μελλοντικό αντίπαλο στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιστα είπε: “Δεν έχουμε μιλήσει για αυτές τις κόντρες. Ο Ραντούλιτσα είναι ένας απίστευτος παίκτης, μπορείς να μάθεις πολλά από αυτόν κατά τη διάρκεια της προπόνησης!”
 
Για τον έτερο “πράσινο” στην προεπιλογή της Σερβίας, Όγκνιεν Κούζμιτς ανέφερε: “Μου έδωσαν συγχαρητήρια οι παίκτες του Παναθηναϊκού (σ.σ. για τη μεταγραφή), όπως και πολλοί πρώην συμπαίκτες μου”.
 
Για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Παρτιζάν για λογαριασμό του Ολυμπιακού, και τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τους οργανωμένους οπαδούς της σερβικής ομάδας τόνισε: “Όταν προέκυψε η πρόταση του Ολυμπιακού, ένιωσα ότι ήταν το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Είναι λογικό κάποιοι να ενοχλήθηκαν από την απόφασή μου. Η δουλειά μου είναι να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Πλέον είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου στη Σερβία. Αυτή τη στιγμή, η εθνική ομάδα αποτελεί προτεραιότητα. Σκέφτομαι μόνο την προετοιμασία και τίποτα άλλο. Πλέον θέλω να δικαιώσω την εμπιστοσύνη μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από σπουδαίους παίκτες. Ανυπομονώ να παίξω μαζί τους”.
 
Τέλος, για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Παναθηναϊκού και Ανατολού Εφές παραδέχθηκε: “Πραγματικά δεν ξέρω ποιες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για μένα. Όταν με ενημέρωσαν για την πρόταση του Ολυμπιακού, πήρα την απόφασή μου.”