Ο Ολυμπιακός παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (28/9) τη δεύτερη Media day της χρονιάς, αυτή τη φορά για τον κεντρικό χορηγό του, τη bwin. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε τόσο ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και αρκετοί παίκτες των “ερυθρόλευκων”…

«Η πανδημία προφανώς στοίχισε στον Ολυμπιακό, όπως και σε όλες τις ομάδες. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου. Όλες οι ομάδες είχαν πρόβλημα. Ευτυχώς ως σύλλογος έχουμε εξαιρετική οργάνωση», δήλωσε ο Μπαρτζώκας, που πρόσθεσε εν συνεχεία: «Το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως δεν είχαμε τον κόσμο μας εδώ. Κάναμε εννέα νίκες εκτός έδρας πέρυσι, περισσότερες από ποτέ στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά χάσαμε αρκετά παιχνίδια στο ΣΕΦ. Θεωρούμε πως με το σπρώξιμο που θα είχαμε από τον κόσμο μας κάποια από αυτά μπορεί να τα είχαμε κερδίσει.

Για δυο χρόνια ήμασταν σε μια διαδικασία θυσίας, δεν είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει όπως είπαν και οι πρόεδροι χθες. Έγινε, πάει και τελείωσε. Τώρα έχουμε μπροστά μας προκλήσεις. Είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, θεωρώ ότι είμαστε και οι καλύτεροι. Αλλά, φυσικά, αυτό είναι στα λόγια. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε δουλέψει στη σωστή κατεύθυνση».

Όσον αφορά στους παίκτες, οι Πρίντεζης, Σλούκας και Παπανικολάου αναφέρθηκαν πέρα από τον Ολυμπιακό και στον Dusan Ivkovic, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες…

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «ΦΕΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

«Η πρώτη σκέψη όλων είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό. Θέλουμε να περάσουμε ξανά όμορφες στιγμές, χωρίς φόβο. Από εκεί και πέρα, στην ομάδα εύχομαι να έχουμε υγεία. Να μπορέσουμε να παλέψουμε για τους στόχους μας όσο καλύτερα γίνεται ξεκινώντας από το παιχνίδι της Παρασκευής. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλύτερα από πέρυσι και να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα χαρούν όλοι.

Το μπάσκετ είναι ένα, είναι απλό, πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, είναι σημαντικό να υπάρχει ομοιογένεια. Είναι σημαντικό που αρκετοί είμαστε από πέρυσι μαζί. Στη φετινή προετοιμασία βγήκαν πιο εύκολα κάποιοι αυτοματισμοί».

Για τον Ivkovic: «Ήταν ένας προπονητής που με βοήθησε πολύ σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής μου. Πολλές οι ιστορίες κάποιες από αυτές δεν λέγονται. Ήξερε πως να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Ήταν σαν ψυχολόγος και ήξερε τι ήθελε ο κάθε παίκτης να ακούσει».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…»

«Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος κάθε ομάδας, να βγάλει μια χρονιά με υγεία. Έχουμε δουλέψει καλά, είμαστε σε καλό επίπεδο. Σαφώς, έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την νέα σεζόν, θέλουμε να δώσουμε και να λάβουμε ενέργεια και όλοι μαζί να καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η χημεία είναι και κάτι που δουλεύεται. Όταν δεν γνωρίζεσαι με τα νέα παιδιά το δουλεύεις. Αυτό που βλέπουμε από τα νέα παιδιά είναι και διάθεση και χαμόγελο. Υπάρχει μια σημαντική βάση, για να δημιουργηθεί η χημεία. Χρειάζεται καλή δουλειά για να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο».

Για τον Ivkovic: «Ήταν αυτός που με έβαλε στον χάρτη με το να παίξω βασικός στον Ολυμπιακό. Με έπιασε από το χέρι και με έφερε στο προσκήνιο σε ένα ρόστερ με μεγάλους παίκτες και υψηλό μπάτζετ. Έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη και μου έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα μου».

ΣΛΟΥΚΑΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»

«Υπάρχει ενθουσιασμός για την πρεμιέρα, η ομάδα έχει δουλέψει καλά. Χαιρόμαστε που θα παίξουμε και πάλι μπροστά στον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει όλους τους στόχους που έχει μπροστά του. Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση.

Δεν παίζουμε καινούργιο μπάσκετ, το ίδιο μπάσκετ θα παίξουμε. Η ομάδα μέχρι τώρα έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά. Οι προσθήκες ήταν από το πρώτο επίπεδο. Οι παίκτες γνωρίζουν πού βρίσκονται και μαζί με τον κόσμο μας θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα».

Για τον Ivkovic: «Δεν ήμουν το πρωτοπαλίκαρό του αλλά πρόσφερε πολλά. Έδωσε πολλά στο μπάσκετ και το μπάσκετ πήρε πολλά από το touch και τη φυσιογνωμία του».

ΝΤΟΡΣΕΪ: «ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ»

«Τα θέλουμε όλα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και playoffs Euroleague. Έχουμε δουλέψει πολύ και χαίρομαι που ξεκινάμε. Είμαστε μια ομάδα πλέι οφ και θέλουμε όλους τους τίτλους εντός Ελλάδας. Ήρθα εδώ να κάνω το παιχνίδι μου, όπως μου ζήτησε ο κόουτς και θέλω να βγω μπροστά και να είμαι ηγέτης. Το γεγονός ότι υπάρχουν προσδοκίες, με βοηθάει».

WALKUP: «ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ»

«Τον πρώτο μήνα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την ομάδα και τους ανθρώπους και το πνεύμα που υπάρχει είναι σπουδαίο. Κάθε μέρα χτίζουμε το πνεύμα του νικητή, του ανταγωνισμού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ, γιατί θέλω να κερδίσω. Σίγουρα έχουμε τους δικούς μας μακροπρόθεσμους στόχους, όμως το μυαλό μας είναι στην Baskonia. Υπάρχουν πολλές διπλές εβδομάδες, δύσκολο πρόγραμμα, αλλά δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από το παιχνίδι της Παρασκευής».

FALL: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ πέρα, σε αυτή την ομάδα, σε αυτή την πόλη. Ξέρω τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα στο παρελθόν και ξέρω τι θέλει να πετύχει στο μέλλον».