Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, παρά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην EuroLeague. Και δεν ήταν ο μόνος από τους “ερυθρόλευκους”.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Sasha Vezenkov, Κώστας Παπανικολάου και Dusco Ivanovic

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η BASKONIA ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ»

«Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους παίκτες και στον κόσμο γι’ αυτή την πρώτη νίκη. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εντός έδρας σε πρεμιέρα, έχεις πάντα πίεση. Η Baskonia μιας νίκησε δύο φορές πέρυσι. Απόψε ήμασταν πολύ συνεπείς αμυντικά. Εκτελέσαμε το πλάνο ακριβώς όπως έπρεπε. Οι γκαρντ είχαν 13 αμυντικά ριμπάουντ, σημείο στο οποίο είχαμε δώσει έμφαση πριν από τον αγώνα και παρά το γεγονός ότι δεν σουτάραμε καλά από το τρίποντο, πήραμε με άνεση τη νίκη. Κλέψαμε πολλές μπάλες, πασάραμε πολύ και είχαμε 20 ασίστ, κάναμε τα σημαντικά πράγματα που χρειάζονται στο μπάσκετ.

Είναι η δουλειά μας να κοιτάζουμε και τις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχουμε ταλέντο, ανεβάζουμε το σκορ, αλλά η άμυνα είναι πάντα σημαντική. Ήταν και η Baskonia σε κακή ημέρα, έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ και περιφερειακά και στο ζωγραφιστό. Παίξαμε με επαφές στην άμυνα και δημιουργήσαμε συνθήκη που δεν τους ήταν ευχάριστη. Πρέπει να είμαστε αμυντικά συνεπείς για να έχουμε μια καλή χρονιά. Παίζουμε σε μιάμιση ημέρα με δύσκολο αντίπαλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά αυτή είναι η ζωή και η δουλειά μας. Είναι καλό ότι μοιράσαμε τον χρόνο συμμετοχής για να είμαστε αρκετά φρέσκοι και την Κυριακή.

Έχουμε και τον Jean-Charles στο πέντε, δεν έχουμε πρόβλημα. Ο Martin ήταν καλά στο πρώτο μέρος, απλώς πήρε φάσεις στην κίνηση, ήταν λάθος των γκαρντ που του πάσαραν ενώ έπρεπε να επιτεθούμε από την αδύναμη πλευρά. Δεν έχει χάσει προπόνηση, οπότε δεν ανησυχώ για εκείνον».

VEZENKOV: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»

«Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Περιορίσαμε τον αντίπαλό μας στους 50 πόντους. Αλλά στην επίθεση έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Έχοντας κοντά μας τους οπαδούς είναι λίγο περίεργο, γιατί παίξαμε μια ολόκληρη χρονιά χωρίς αυτούς, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που είναι μαζί μας. Ανυπομονούμε για περισσότερα παιχνίδια μαζί τους».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ»

«Είχα άγχος στην αρχή, ένιωθα σαν να παίζω πρώτη φορά. Ένιωθα σαν παιδάκι σε ζαχαροπλαστείο. Ήταν όμορφη μέρα, γιατί πήγε καλά και το ματς για την ομάδα, ήταν δύσκολη περίοδος αυτή που έλειπα, αλλά όταν επιστρέφεις και με τον κόσμο μάλιστα, είναι πολύ όμορφο, το χάρηκα με τη ψυχή μου.

Το να ξεκινάς με νίκη απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, είναι σημαντικό, δίνει μία πρώτη αυτοπεποίθηση, είναι όλα συν. Έχεις διάθεση και λιγότερο άγχος, είναι πολλά τα κέρδη. Θα είναι διδακτικό για την συνέχεια. Δεν ξεγράφεται εύκολα το DNA του Ολυμπιακού, είναι χαρά όλων να βλέπει την μαχητικότητά μας. Την είχαμε χάσει για λίγο. Είναι καλό μάθημα για όλους μας».

IVANOVIC: «ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ»

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έπαιξε καλύτερα από εμάς απόψε. Πριν από το ματς ξέραμε πώς παίζει ο Ολυμπιακός και πώς μπορούμε να νικήσουμε. Γνωρίζαμε την επιθετικότητά τους και αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Στα πρώτα 5′ κάναμε 5λ. και στα 15′ κάναμε 15λ. Το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Αυτή η επιθετικότητα του έδωσε εύκολα σουτ. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».