Καλεσμένος στην εκπομπή του Τζο Αρλάουσκας, “The Crossover”, ήταν ο τεχνικός του Ολυμπιακου, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον Ολυμπιακό και την αγάπη που τρέφει στον σύλλογο, για την φιλοσοφία και τα μπασκετικά «πιστεύω» του, τα οποία προσπαθεί συνεχώς να ενσωματώσει στο αγωνιστικό προφίλ των Πειραιωτών, ενώ απάντησε σε πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα, στον πρώην Λιθουανό άσσο.

Για τον Ολυμπιακό και τι σημαίνει για εκείνον:

“Δεν μπορώ να το κρύψω. Είμαι Ολυμπιακός από παιδί. Στην Ελλάδα όλοι το ξέρουν. Μεγάλωσα με την μπασκετική και την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού και ήμουν φανατικός. Όταν είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ δεν μπορούσα να την αρνηθώ. Ήταν από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου όταν συμφώνησα με τον Ολυμπιακό”

Για την προπονητική και μπασκετική φιλοσοφία του:

“Προσπάθησα να κρατήσω την προπονητική γραμμή του Ίβκοβιτς, ακόμα και κάποια συστήματα. Η φιλοσοφία μου είναι διαφορετική βέβαια. Δεν θέλω να υπερβάλλω στον τρόπο που προπονώ. Θέλω να βλέπω τους παίκτες να βγάζουν το ταλέντο τους στο παρκέ. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Δεν είμαι από εκείνους τους προπονητές που αποφασίζουν ποιος θα πάρει την κάθε επίθεση, ή ποιος θα σκοράρει. Δεν θέλω να είμαι έτσι. Πιστεύω στην εξέλιξη μέσα στη σεζόν, έτσι μπορείς να φέρεις αποτελέσματα”.

Για την 2η θητεία του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων»

Όσο για την δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό είπε: “Πρέπει να δουλεύεις για το σήμερα, για την επόμενη προπόνηση και το επόμενο ματς. Να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Πρέπει να έχεις κίνητρο να κάνεις την ομάδα σου καλύτερη.

Ήμουν σκεπτικός στην αρχή. Το να παίρνεις μία ομάδα πρωταθλητισμού και να την ξαναφτιάχνεις με την φήμη που έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο. Δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη είναι ομαδική δουλειά.

Έχω την στήριξη της διοίκησης και του οργανισμού, ενός οργανισμού πολύ σπουδαίου. Κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχω θετικούς παίκτες που είναι πάντα καλό. Το χρειάζεσαι αυτό”.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Μπαρτζώκα: