Η υπερπροσπάθεια δεν αρκούσε για τον Ολυμπιακό, που έφτασε πολύ κοντά στο 3/3 στην EuroLeague, δεν κατάφερε όμως να αποδράσει με τη νίκη επί της Barcelona, γνωρίζοντας έτσι την πρώτη φετινή του ήττα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρεί πάντως ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς…

«Ήταν ένα πολύ κλειστό ματς το αποψινό κι εμείς ήμασταν πολύ άτυχοι. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση σκόραραν μόνο με βολές. Δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, όμως πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Έκαναν μια τρομερή προσπάθεια για 45 λεπτά. Κατά τη γνώμη μου, αξίζαμε τη νίκη», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Χάσαμε την πολύ κρίσιμη επίθεση και ο Oriola μας πλήγωσε. Μπορούσαμε να έχουμε 1-2 ακόμη ριμπάουντ για να κερδίσουμε τον αγώνα. Παίξαμε με καρδιά και με πάθος, απέναντι σε μια ομάδα σαν την Barcelona. Έχουμε τώρα έναν άλλο αγώνα, αυτόν με την Zalgiris, οπότε θα πρέπει να προχωρήσουμε».

Διαβάστε τι άλλο ειπώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

VEZENKOV: «ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ»

«Αν παίρναμε το ριμπάουντ, θα παίρναμε τις βολές κλπ. Με το “αν” δεν κερδίζεις κάτι. Χάσαμε κάποιες μάχες στο τέλος, χάσαμε κάποιες κατοχές στο τέλος. Αμυντικά παλέψαμε. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι γιατί ακολουθεί ένας αγώνας με μια ομάδα (Zalgiris), που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Παίχτηκε ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και ξύλο στις δύο πλευρές, είναι κάποιες μικρές καταστάσεις. Όπως είπα και πριν, παλέψαμε πολύ, αλλά αυτό που μένει είναι η ήττα, το αποτέλεσμα

Δεν κάναμε κάτι πολύ καλά για να κερδίσουμε. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Η μαχητικότητα στην άμυνα και ότι κρατήσαμε μια τόσο καλή ομάδα σαν την Barcelona σε χαμηλή παραγωγικότητα είναι θετικά, αλλά πρέπει να δουλέψουμε στην επίθεση γιατί δεν έχουμε δείξει αυτά που πρέπει, ως φιλοσοφία κιόλας του προπονητή μας. Είδα κάποιους φίλους, κρατάω τις σχέσεις με τους ανθρώπους που γνώρισα εδώ. Σίγουρα δεν ήταν όλα μόνο όμορφες στιγμές, αλλά θέλω να κρατάω μόνο τα καλά».

JASIKEVICIUS: «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ»

«Ήταν καλό ματς για τους φιλάθλους που κάθονταν στις κερκίδες ή το έβλεπαν από την τηλεόραση, ήταν πολύ έντονο. Εγώ ως προπονητής υπέφερα πολύ. Με αυτό το τρελό πρόγραμμα που έχουμε δεν ξέρω αν είχαμε αρκετό χρόνο να καταλάβουμε αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Το παιχνίδι μας στην άμυνά τους με τις αλλαγές ήταν πολύ κακό. Προσπαθήσαμε να το προετοιμάσουμε σωστά αλλά τα παιχνίδια ήταν πολλά. Θεωρώ ότι πολλά πράγματα ήταν εναντίον μας, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό, όταν χάναμε πολλά εύκολα καλάθια.

Συγχαρητήρια στους παίκτες που ανταπεξήλθαν. Παιχνίδια σαν αυτά κάνουν την ομάδα πιο δυνατή. Αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτό το ματς. Ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες. Η αντίδρασή μας στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν φανταστική. Μπήκε και ο κόσμος στο παιχνίδι και μας βοήθησαν πολύ. Μετά ωστόσο το χάσαμε αλλά ανταπεξήλθαμε σωστά και το πήραμε».