Παρά την εύκολη και ευρεία νίκη επί του Λαυρίου ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρεί ότι ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να παίξει καλύτερα. Και προ πάντων πιο γρήγορα. Αυτό εξήγησε και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση στο ΣΕΦ το βράδυ του Σαββάτου (4/9).

«Είχαμε έναν κορμό από πέρσι και νομίζω ότι παίζουμε λίγο πιο νωρίς καλά. Οι παίκτες που ήρθαν ξέρουν το γήπεδο και γρήγορα προσαρμόστηκαν στα δεδομένα που ζητάμε, αλλά σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να παίξουμε πλήρεις και με ισχυρότερους αντιπάλους για να βγάλουμε πι ασφαλή συμπεράσματα», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Νομίζω πρέπει να δουλέψουμε μαζί, αν θέλουμε να έχουμε δημιουργία. Δεν ξέρω πόσες τελικές πάσες κάναμε, αλλά στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε πάνω από 30. Γενικά μπορούμε να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα,. Έχουμε καλούς παίκτες στο τρανζίσιον. Αυτό που θέλουμε είναι σίγουρο ριμπάουντ κι αν απλοποιήσουμε την επίθεση θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

VEZENKOV: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ»

Ο Sasha Vezenkov, από τη μεριά του, δήλωσε μετά το ματς: «Εντάξει είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Χαίρομαι που παίξαμε καλά. Σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε στα περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού. Είναι ακόμα νωρίς. Παίζαμε χωρίς δύο παίκτες κλειδιά. Οπότε περιμένουμε να γυρίσουμε και να είμαστε όλη η ομάδα ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα των επίσημων παιχνιδιών.

Λογικό είναι ο προπονητής να θέλει πιο πολύ κυκλοφορία, μπάσκετ με πιο πολλές πάσες, να είναι όλοι ενεργοί στο παιχνίδι, οπότε κι εμείς προσπαθούμε να αφομοιώσουμε αυτό που θέλει. Εντάξει δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί το ένστικτο πάντα βγαίνει μπροστά, αλλά αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και μπροστά και πίσω και να είμαστε έτοιμοι γιατί η χρονιά είναι πολύ απαιτητική».