Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα ημίχρονο… χαλαρά και ένα ημίχρονο στο “κόκκινο”. Εκ του αποτελέσματος, αυτό αποδείχθηκε αρκετό, προκειμένου να συντρίψει την ΑΕΚ 103-78 και να αρχίσει με το δεξί την πορεία του στην Basket League.

«Δεν μπήκαμε με διάθεση να πιέσουμε στην άμυνα και στην επίθεση. Η ΑΕΚ έπαιξε ένα παιχνίδι που θέλει ο προπονητής της με πολύ iso. Συνολικά είχαμε 27 ασίστ και 103 πόντους για 8 λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σοβαροί και κερδίσαμε έναν αξιόλογο αντίπαλο», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε πολύ καλό ρόστερ, 12 παίκτες αξιόλογους. Αυτό είναι μία ευτυχία για τον προπονητή. Παίξαμε με Παρασκευή πρωί, με την ένταση που έχουν τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα κοιμάσαι στις 3 πρωί και παίξαμε πάλι Κυριακή μεσημέρι. Αυτή θα είναι η δουλειά όλο τον χρόνο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν ήμασταν έτοιμοι στο πρώτο μέρος», συμπλήρωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

VEZENKOV: «ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΧΑΛΑΡΑ»

Ο Sasha Vezenkov ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στην επίθεση. Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, γιατί σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο παίζοντας χαλαρά. Οι εβδομάδες που θα παίζουμε σερί παιχνίδια θα είναι πολλές, επομένως δεν πρέπει να είμαστε χωρίς συγκέντρωση και φλύαροι. Είμαι χαρούμενος που η επιστροφή συνοδεύτηκε με νίκη απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες».

ΔΕΔΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ»

Ο Στέφανος Δέδας, από τη μεριά του, παρά τη βαριά ήττα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του για τρία δεκάλεπτα. Παράλληλα, ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε και την προοπτική να αναλάβει την εθνική ομάδα στα “παράθυρα”

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τρία δεκάλεπτα μείναμε στο ματς, με καλή τακτική, χωρίς δύσκολα σουτ, αλλά με καλά plays. Κράτησαν τον ρυθμό σε υψηλό επίπεδο με την ενέργειά τους και δεν αντέξαμε. Κρατάμε τα καλά κομμάτια. Αυτή η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων τουλάχιστον σήμερα. Είμαστε μείον τρεις παίκτες στον σχεδιασμό μας για την εποχή αυτή. Ο Παππάς μπαίνει αύριο 100% και θα παίξει την Τετάρτη. Είμαστε στην αγορά για δύο παίκτες, για έναν ψηλό και τον αντικαταστάτη του Harris».

Για την Εθνική: «Το όνειρό μου ήταν να είμαι στην Εθνική. Είναι τιμή μου που υπάρχει αυτή η προοπτική. Με τον κ. Λιόλιο δεν μιλήσαμε προσωπικά. Έχω φορέσει εθνόσημο, με άλλη Εθνική ομάδα, μόνο που υπάρχει αυτή η αναφορά σε μένα είναι τιμή».