Ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα διαμονή του στην χώρα μας, θεωρώντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει την ευκαιρία να διεκδικήσει δυναμικά θέση στο ΝΒΑ, είναι ο Κεμ Μπιρτς. Ο Καναδός σέντερ, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, αναφέρθηκε στην πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς και τον συμπατριώτη του, Άντονι Μπένετ, που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις χειρότερες επιλογές στο νούμερο ένα του ντραφτ (2013).

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Νιώθω άνετα εδώ, μου αρέσει η Ελλάδα, η Αθήνα. Παίζω μαζί με πολλούς βετεράνους παίκτες. Ο Σπανούλης είναι εξαιρετικός, ο Πρίντεζης το ίδιο, ο Παπανικολάου. Όλοι οι Έλληνες παίκτες είναι εξαιρετικοί, οι Αμερικανοί το ίδιο. Νιώθω πολύ άνετα εδώ. Πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν είσαι στο ΝΒΑ, δεν είσαι επιτυχημένος. Διάλεξα ωστόσο, αυτήν την ομάδα, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να με πάει στο ΝΒΑ».

Για την πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Κινείται προς την κατεύθυνση του ΝΒΑ. Με τα χαμηλά σχήματα που έχουν τέσσερις γκαρντ και έναν ψηλό ή τεσσάρι που “βγαίνει” στην περιφέρεια. Με σέντερ που δεν είναι πολύ ψηλοί, με παίκτες που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο, να πάρουν ριμπάουντ και να τελειώσουν τις φάσεις με πάσες πάνω από τη στεφάνη. Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία οδεύει το ΝΒΑ και το ίδιο ισχύει για την Ευρώπη».

Για τον Άντονι Μπένετ: «Ο Άντονι ήταν άτυχος στο Κλίβελαντ. Δεν του έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη και τον έδιωξαν μετά τον πρώτο χρόνο. Τον ξέρω όμως, και γνωρίζω ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Όταν νιώσει αυτοπεποίθηση, είναι ασταμάτητος. Δεν νιώθω πως είμαστε ίδιοι παίκτες. Πιστεύω πως αμφότεροι έχουμε ταλέντο, αλλά εκείνος είναι περισσότερο σκόρερ, ενώ εγώ είμαι πιο πολύ αμυντικός παίκτης».