Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το Final-4 του Λονδίνου, με τον Τζος Πάουελ να είναι αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της ομάδας του Πειραιά. Ο Αμερικανός σέντερ των Πρωταθλητών Ευρώπης, υπογράμμισε στο προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, πως οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Τζος Πάουελ…
“Γεια σου, κόσμε της Ευρωλίγκας! Είμαι ο Τζος Πάουελ του Ολυμπιακού Πειραιώς, προετοιμάζομαι για το φάιναλ φορ. Δεν πάνε όλοι στο φάιναλ φορ στην πρώτη χρονιά τους στην Ευρωλίγκα κι είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Για εμένα, έχει υπάρξει μία διδαχτική εμπειρία: ο τρόπος παιχνιδιού, οι κανονισμοί, οι διαφορετικές τακτικές κι άλλα τέτοια πράγματα. Έχει υπάρξει μία διδαχτική εμπειρία, καθ’ όλη τη διάρκεια, απ’ όταν βρέθηκα εδώ.

Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο φάιναλ φορ, σίγουρα. Καταφέραμε να διατηρήσουμε το αγωνιστικό επίπεδό μας και να παραμείνουμε υγιείς στις πιο δύσκολες στιγμές μέχρι τώρα. Περάσαμε μία κάπως δύσκολη περίοδο, ιδίως στις αρχές του Τop-16, όπου είχαμε σκαμπανεβάσματα για λίγο καιρό. Καταφέραμε να ανεβάσουμε στροφές την κατάλληλη στιγμή και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Κάναμε μερικές ήττες, τις οποίες δεν έπρεπε να κάνουμε, ήταν δύσκολο, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να ανακάμψουμε. Καταφέραμε να συγκεντρωθούμε, παίξαμε περισσότερο μαζί ως ομάδα και τα πήγαμε πολύ καλύτερα.

Ακόμη κι έτσι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 15 πόντους στο Game 5 των πλέι οφ, με μία θέση στο φάιναλ φορ να βρίσκεται στη μέση. Νομίζω πως από αμυντικής απόψεως βελτιωθήκαμε πάρα, πάρα πολύ. Η ενέργειά μας μας επέτρεψε να βρεθούμε σ’ αυτή την κατάσταση. Αρχίσαμε να κυκλοφορούμε τη μπάλα και τα πήγαμε καλύτερα στο ριμπάουντ. Κάναμε πάρα πολλά σωστά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία πραγματικά μας βοήθησαν. Ο κόσμος μας στάθηκε σημαντικά στο πλευρό μας κι αυτό ανέβασε την ενέργειά μας ακόμη ψηλότερα. Κάναμε πολλά πράγματα, αλλά η ενέργειά μας κι η προσπάθειά μας ήταν τα κλειδιά αυτής της νίκης.

Οι πανηγυρισμοί ήταν θαυμάσιοι! Όχι μόνο για την κόσμο μας, επειδή η ομάδα έχει περάσει πολλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το να φτάσουμε μέχρι εδώ, στη νέα πρόκριση στο φάιναλ φορ, έχει υπάρχει μία θαυμάσια εμπειρία. Ο συνδυασμός μεγάλης στήριξης κι ενέργειας είναι σπουδαίος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε.

Ήταν πολύ δύσκολη η προσαρμογή σε μία ομάδα η οποία ήδη λειτουργούσε καλά χωρίς εμένα. Τα περισσότερα απ’ τα παιδιά ήταν εδώ όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ευρωλίγκα την περασμένη χρονιά. Ήδη είχαν, υποθέτω, τρόπους να κάνουν πράγματα κι εγώ απλώς ήθελα να έρθω εδώ και να βρω τον ρόλο, ό,τι θα ήταν καλύτερο, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει. Ανέκαθεν ήταν δύσκολο, ιδίως όταν νικάς, να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στην ομάδα. Ο ρόλος μου είναι να είμαι καλός αμυντικός: Να παίρνω ριμπάουντ, να προσδίδω ενέργεια, να φροντίζω για τα μικρά πράγματα, να κάνω screens και να κάνω τη σωστή κίνηση όταν είμαι στην κατάλληλη θέση.

Η Αθήνα είναι μία σπουδαία πόλη γεμάτη πάθος για το μπάσκετ. Απολαμβάνω τη ζωή εδώ, ο καιρός είναι εξαιρετικά καλός, υπάρχουν πολλά εστιατόρια όπου μπορείς να φας δίπλα στη θάλασσα. Είναι σπουδαία για εμένα, για τη σύζυγό μου και για τα παιδιά μου, όλοι μας το απολαμβάνουμε. Όλοι γύρω απ’ την ομάδα μιλούν για το φάιναλ φορ, αλλά εμείς προχωράμε ημέρα με την ημέρα, προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι. Κάθε ημέρα είναι και μία διαδικασία κι έχει αξία προκειμένου να προετοιμαστούμε για το φάιναλ φορ. Νομίζω πως κάνουμε τη σωστή προετοιμασία κι όταν έρθει η ώρα να αγωνιστούμε θα βγούμε στο παρκέ και θα αποδώσουμε καλά.

Έχω βρεθεί στο Λονδίνο, αλλά μόνο για να ανταπόκριση πτήσης. Δεν είδα τίποτα -κι είμαι σίγουρος πως δε θα έχω χρόνο να το δω ούτε τώρα. Έχουμε δύο σημαντικές αναμετρήσεις να δώσουμε! Για τον κόσμο είναι ένα μεγάλο θέμα – σπουδαίες αναμετρήσεις σε μία σπουδαία πόλη. Είμαι σίγουρος πως η ατμόσφαιρα στην The O2 Arena θα είναι τρελή, με τόσο πολύ κόσμο κι όλα αυτά. Ανυπομονώ!

Με όλα όσα έχω περάσει, θα ήταν ευλογία να κατακτήσω τον τίτλο της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό. Θέλω να αξιοποιήσω όσο μπορώ αυτή την ευκαιρία, που μου δόθηκε. Θα ήταν μία θαυμάσια εμπειρία, να μπορέσω να κερδίσω ένα Πρωτάθλημα Ευρωλίγκας. Αυτές είναι οι στιγμές για τις οποίες δουλεύουμε σκληρά και προετοιμαζόμαστε. Είναι ώρα να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε τη δουλειά! Μία στο τόσο, όλοι οι συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν κερδίσει την Ευρωλίγκα, μιλούν γι’ αυτό, ιδίως τώρα που επιστρέφουμε σε φάιναλ φορ. Μιλούν για τις αναμετρήσεις κι όλα όσα συνέβησαν πέρυσι. Ανυπομονώ να έχω κι εγώ τις δικές μου σπουδαίες αναμνήσεις φέτος. Όλα αρχίζουν με την πρώτη φορά! Πρέπει να τα καταφέρουμε: Αυτό θα είναι το κλειδί όλης της διαδικασίας!”.